Auran kotimaiset levitteet sopivat melko lailla kaikkeen. Lisää vain ruisleipä, kalakeitto, grillisienet – tai mikä vain sattuu kuulostamaan hyvältä kombolta. Tämän herkullisemmaksi ei voi homma levitä.
Mitä makua levität ensin ja mihin? Selaa tästä resepti-ideoita!
4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: alle 30 min
(vegaaninen, maidoton, kananmunaton, kasvis)
Helppo ja nopea vegaaninen pinaattipasta saa täyteläisyyttä Auran Ruohosipuli-yrttilevitteestä. Makua annokseen tuovat sitruuna ja paahdetut kurpitsansiemenet.
1 pss (500 g) Rummo Mezzi Rigatoni pastaa
vettä
2 rkl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1½ dl (80 g) kurpitsansiemeniä
1 (15 g) valkosipulinkynsi
1 pkt (220 g) Auran Ruohosipuli-yrttilevitettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
1 (190 g) sitruuna
2 pss (à 65 g) babypinaattia
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku persiljaa
1 ruukku oreganoa
Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää veteen 2 rkl suolaa. Keitä pasta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Lisää joukkoon kurpitsansiemenet. Kuullota siemeniä öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se kasariin kurpitsansiementen joukkoon. Kuullota noin minuutin ajan. Lisää joukkoon Auran Ruohosipuli-yrttilevite, kasvisliemikuutio ja vesi. Raasta sitruunasta kuori sekä purista mehu ja lisää molemmat kastikkeeseen. Sekoita pinaatit kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita niin, että kastiketta imeytyy pastaan. Koristele annos lopuksi persiljalla ja oreganolla. Annos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi pääruuan lisukkeena.
Kahdelle
6 pientä tortillaa
Auran Aurinkokuivattu tomaattilevitettä (tai Auran Paprikalevitettä tai Auran Chililevitettä)
2 tomaattia (kokeile pihvitomaattia, luumutomaattia tai keltaista tomaattia)
1 varsisipuli
1 pallo mozzarellaa
basilikaa
suolaa & mustapippuria
Paista tortilloja kuivalla pannulla ja anna jäähtyä, näin saat tortilloista rapeita. Levitä tortillapohjien päälle Auran Aurinkokuivattu tomaattilevitettä tai kokeile jotakin muuta neljästä mausta. Viipaloi tomaatti ja nostele siivut pohjien päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa sipuli hienoksi ja ripottele tomaattien päälle. Revi mozzarellasta paloja ja asettele pohjien päälle. Viimeistele basilikalla ja tarjoile heti.
4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 10 min
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Nopein mahdollinen pastakastike syntyy sulattamalla kuuman pastan sekaan Auran levitettä. Kun sekaan lisää vielä nopeasti paistuvia kasviksia, valmistuu tuhti soosi pastan kiehumisen aikana. Helppo tomaattipasta valmistuu siis alle 10 minuutissa.
4 annosta pastaa
4 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
200 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
200 g Auran Aurinkokuivattu tomaattilevitettä
suolaa
mustapippuria
pilkottua kevätsipulia koristeluun
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko valkosipulit, punasipuli ja kirsikkatomaatit. Kuullota sipuleja hetki öljyssä ja lisää joukkoon kirsikkatomaatit. Valuta pasta ja säästä hieman keitinvettä. Kun tomaatit ovat hieman pehmenneet lisää joukkoon Aurinkokuivattu tomaattilevite ja valutettu pasta sekä loraus pastan keitinvettä. Sekoita niin kauan, että levite sulaa ja mausta suolalla sekä pippurilla. Tarjoa tomaattipasta kevätsipulilla koristeltuna.
4:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 30 min
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Kukkakaalista ja pavuista syntyy ruokaisa vegaaninen keitto, johon chili antaa pientä potkua. Viimeistele kukkakaalikeitto Auran vegaanisella Chililevitteellä, jolla saat keitosta pehmeän samettisen.
1 kukkakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (n. 200 g) voipapuja tai muita vaaleita papuja
öljyä
8 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
200 g Auran Chililevitettä
Koristeluun
chiliöljyä
korianteria
chililastuja
Pilko kukkakaali varsineen pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Valuta pavut. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä ja lisää kukkakaali sekä pavut, kuullota vielä hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia kunnes kukkakaali pehmenee. Lisää mausteet ja Chililevite ja odota, että levite sulaa. Anna jäähtyä hetki ja soseuta keitto tehosekoittimessa pienissä erissä. Koristele kukkakaalikeitto ennen tarjoilua chiliöljyllä, korianterilla ja chililastuilla.
4:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 1 h
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Nopein tapa täyttää uuniperuna on sipaista väliin Auran uutta vegaanista Chililevitettä. Jos haluat annoksesta ruokaisamman voit lisätä levitteen sekaan paistettua sipulia, paprikaa, valkosipulia ja joko vegaanista chorizoa tai tavallista chorizoa sekasyöjille sopivana vaihtoehtona.
4 isoa uuniperunaa
suolaa
200 g chorizoa tai vegaanista chorizoa
1 punasipuli
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
200 g Auran Chililevitettä
½ nippu ruohosipulia
Pese perunat, mausta suolalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Suikaloi chorizo ja hienonna punasipuli, paprika ja valkosipulinkynnet. Paista chorizoja ensin hetki öljytyssä pannussa, lisää sipulit sekä paprika ja kuullota hetki. Ota chorizot ja kasvikset pois pannusta ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään chorizo, kasvikset ja Chililevite sekä hienonnettu ruohosipuli. Täytä uuniperunat ja koristele vielä silputulla ruohosipulilla.
4:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 30 min
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
Sitruunainen kermakastike on täydellinen kaveri paistetulle lohelle. Nopea kermainen kastike maustuu helposti kunnon nokareella Auran Valkosipuli-persiljalevitettä.
4 nahatonta annospalaa lohta
öljyä paistamiseen
1 sipuli
2 dl ruokakermaa
100 g Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
½ sitruunan mehu
½ sitruunan kuori
suolaa
mustapippuria
1 tl hunajaa
lehtipersiljaa
1 nippu grillattua tai paistettua parsaa
Paista lohipalat haluamaasi kypsyyteen pannulla pienessä määrässä öljyä ja nosta sivuun. Lisää pannuun hienonnettu sipuli ja kuullota. Lisää ruokakerma sekä Valkosipuli-persiljalevite ja kiehauta. Mausta sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, suolalla, pippurilla sekä hunajalla. Lisää kalat takaisin pannuun ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa paistettu lohi paistetun tai grillatun parsan kera.
8:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 1 h
(soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Makaronilaatikosta on moneksi. Saat lisämakua perinteiseen versioon Auran Paprikalevitteellä ja fetajuustolla. Lakto-ovo-ruokavalioon sopiva vegemakaronilaatikko syntyy Härkis® Originalista ja lihansyöjät voivat käyttää perinteistä jauhelihaa.
1 pss (400 g) makaronia
vettä
1½ tl suolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 suippopaprikaa
500 g Härkis® Originalia tai jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
200 g fetajuustoa
Munamaito
3 kananmunaa
8 dl maitoa
200 g Auran Paprikalevitettä
Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Siivilöi ja kaada voideltuun uunivuokaan. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja viipaloi paprikat renkaiksi. Ruskista Härkis® tai jauheliha öljytyssä pannussa, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja lisää lopuksi sekaan sipulit. Kuullota hetki. Sekoita tilavassa uunivuoassa makaronit, Härkis® tai jauheliha, sipulit, puolet murennetusta fetajuustosta ja puolet paprikarenkaista.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Viimeistele paprikarenkailla ja lopulla fetajuustolla. Paista vegemakaronilaatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.
12:lle
Vaikeusaste: vaikea
Valmistusaika: 1 h
(soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä
Voileipäkakku on ruokaisa herkku, joka maistuu monelle. Se on myös yksi tämän vuoden juhlahiteistä. Voileipäkakku on helppo koristella vaahtoutuvalla ja helposti pursotettavalla Auran Paprikalevitteellä.
Romesco
1 prk (n. 200 g) paahdettuja paprikoita
1 dl manteleita
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa
1 dl oliiviöljyä
2 prk Auran Paprikalevitettä
100 g kirsikkatomaatteja
18 siivua isoa vaaleaa paahtoleipää
2 pkt (200 g) ilmakuivattua kinkkua
aurinkokuivattuja tomaatteja
parmesaanilastuja
paahdettuja mantelilastuja
tuoretta oreganoa
Aseta kaikki romescon ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana tehosekoittimen pyöriessä.
Vispaa Paprikalevitteet kuohkeaksi ja aseta pursotinpussiin. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko puolet ilmakuivatusta kinkusta pienemmiksi paloiksi. Leikkaa paahtoleivistä reunat ja aseta tarjoiluvadille ensin kuusi siivua suorakaiteeksi. Levitä päälle romescoa, puolet pilkotusta ilmakuivatusta kinkusta ja pursota päälle Paprikalevitettä. Toista toinen kerros samaan tapaan.
Tee päällimmäisen kerroksen reunoihin koristepursotukset paprikalevitteellä ja täytä keskikohta lopulla romescolla. Koristele voileipäkakku lopulla ilmakuivatulla kinkulla, kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatun tomaatin palasilla, parmesaanilastuilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja oreganolla.
4:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 1 h 15 min
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Suolaisiin piirakoihin saa helposti lisämakua, kun täytteeseen lisää Auran Valkosipuli-persiljalevitettä. Vegaaninen versio pinaattipiirakasta onnistuu maissitärkkelyksen avulla, mutta jos haluat piirakan täytteestä tiiviimmän ja helpommin leikattavan voit korvata maissitärkkelyksen yhdellä kananmunalla.
1 purjo
4 valkosipulinkynttä
öljyä
200 g pinaattia
suolaa
mustapippuria
1 pkt vegaanista tummaa piirakkapohjaa
2 dl vegaanista ruokakermaa
200 g Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
2 rkl maissitärkkelystä
200 g kirsikkatomaatteja
paahdettuja pinjansiemeniä viimeistelyyn
Viipaloi pesty purjo ohuiksi siivuiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota purjo ja valkosipulinkynnet öljyssä pehmeiksi ja lisää lopuksi pinaatti. Paista kunnes pinaatti menee kasaan, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä piirakkapohja öljyttyyn piirakkavuokaan. Sekoita ruokakerma, Valkosipuli-persiljalevite ja maissitärkkelys ja mausta suolalla sekä pippurilla. Levitä piirakkavuokaan ensin pinaattiseos, sitten kermaseos ja lopuksi päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Viimeistele pinaattipiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä ja tarjoile.
2:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 50 min
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, ei sisällä kananmunaa)
Avokadolla päällystetty sushirulla on näyttävä herkku. Voit valmistaa rullan joko vegaanisena porkkanalla täytettynä tai klassisella lohitäytteellä. Auran Chililevite sopii täydellisesti sushin täytteeksi.
½ pkt sushiriisiä
3 rkl sokeria
3 tl suolaa
2 rkl riisiviinietikkaa
2 porkkanaa tai 200 g tuoretta lohta
6–8 vihreää parsaa
2 nori-leväarkkia
100 g Auran Chililevitettä
2 avokadoa
seesaminsiemeniä
vegaanista kaviart-leväkaviaaria
Tarjoiluun
wasabia
soijaa
pikkelöityä inkivääriä
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sokeri, suola ja riisiviinietikka. Mausta riisi seoksella ja jäähdytä sekoittamalla varovasti puu- tai muovilastalla laakeassa kulhossa.
Jos käytät porkkanaa, pilko ne parsan kokoisiksi tangoiksi. Leikkaa parsoista kova valkoinen osa irti. Höyrytä porkkanat kattilassa juuri ja juuri pehmeiksi (noin 5 minuuttia), samoin parsat (2–3 minuuttia).
Puolita leväarkki ja levitä se kelmulla päällystetylle sushimatolle. Levitä koko arkille riisiä ja käännä. Sivele toiselle puolelle kahdelle kolmasosalle arkista Chililevitettä, nosta päälle parsaa ja porkkanaa tai lohta saman paksuisena tankona. Rullaa sushimaton avulla rullaksi.
Puolita avokado ja poista siemen sekä kuori lusikalla. Viipaloi avokado mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi poikittaissuuntaan, tasoita reunat ja levitä viipaleet leikkuulaudalle. Nosta avokadoviipaleet sushirullan päälle ja painele kiinni sushimaton avulla. Leikkaa rulla 8 palaan kostutetulla veitsellä ja koristele palat seesaminsiemenillä ja kaviart-leväkaviaarilla. Tarjoile sushirulla wasabin, pikkelöidyn inkiväärin ja soijan kanssa.
8:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 25 min
(soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Nopeat rieskarullat ovat helppoa naposteltavaa iltapalaksi tai brunssilla. Saat rullista vegaaniset vaihtamalla fetajuuston vegaaniseen vaihtoehtoon. Auran levitteet sopivat hyvin rullien väliin makua tuomaan.
Marinoitu punasipuli
2 punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
1 dl sokeria
1½ dl vettä
4 isoa rieskaa
200 g Auran Aurinkokuivattu tomaattilevitettä
1 prk viipaloituja mustia oliiveja
1 pkt (200 g) fetajuustoa
tuoretta oreganoa
Kuori ja viipaloi punasipulit. Sekoita punaviinietikka, sokeri ja vesi niin, että sokeri liukenee. Lisää sipulit liemeen ja anna marinoitua vähintään tunti tai vaikka yön yli.
Levitä rieskoille Aurinkokuivattu tomaattilevitettä, oliiviviipaleita, murennettua fetajuustoa, marinoitua punasipulia sekä tuoretta oreganoa. Rullaa ja leikkaa paloiksi. Koristele rieskarullat halutessasi oreganolla.