Pinaatti-parsapiirakka

Kasvis

Maidoton

Juhlapöytään

Pinaatti-parsapiirakka sopii hyvin alkuruoaksi, välipalaksi tai kahvipöydän tarjottavaksi. Parsojen ja pinaattien asetteluun kuluu oma aikansa, mutta lopputulos on näyttävä ja upea.

(maidoton, pähkinätön)

Annoksia: 8

Aika: 1 h 15 min

Ainekset

  • 2 rkl kasvisrasvaa
  • 1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 keltasipuli ohueksi siivutettuna
  • 1 valkosipuli hienonnettuna
  • 1 pkt (220 g) Auran Maustamatonta levitettä
  • ¾ dl kauramaitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1½ tl rouhittua mustapippuria
  • 15–20 parsaa kannat poistettuna
  • 30 pinaatin lehteä
  • 20 kuivattua kirsikkatomaattia (voi korvata myös aurinkokuivatulla tomaatilla)

Valmistusohje

  • Voitele 24–27 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka kasvisrasvalla. Painele sulanut piirakkataikina tasaisesti vuokaan ja töki pintaan reikiä haarukalla. Siirrä taikina 15–20 minuutiksi jääkaappiin ennen paistoa. Paista pohja 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kullanruskean värin. Anna piirakkapohjan jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ennen täyttämistä.
  • Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Sekoita kulhossa levite, kauramaito, kananmunat ja mausteet. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit. Kaada täyte piirakkavuokaan.
  • Asettele täytteen päälle parsat, pinaatin lehdet ja kuivatut kirsikkatomaatit. Rouhi halutessasi päälle mustapippuria. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti ennen tarjoilua. Tarjoile pinaatti-parsapiirakka esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.