Paistettu lohi ja sitruunainen valkosipulikastike

Liha

Gluteeniton

Juhlapöytään

Sitruunainen kermakastike on täydellinen kaveri paistetulle lohelle. Nopea kermainen kastike maustuu helposti kunnon nokareella Auran Valkosipuli-persiljalevitettä.

(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

Annoksia: 4

Aika: 30 min

Ainekset

  • 4 nahatonta annospalaa lohta
  • öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 2 dl ruokakermaa
  • 100 g Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ sitruunan kuori
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl hunajaa
  • lehtipersiljaa
  • 1 nippu grillattua tai paistettua parsaa

Valmistusohje

  • Paista lohipalat haluamaasi kypsyyteen pannulla pienessä määrässä öljyä ja nosta sivuun.
  • Lisää pannuun hienonnettu sipuli ja kuullota.
  • Lisää ruokakerma sekä Valkosipuli-persiljalevite ja kiehauta.
  • Mausta sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, suolalla, pippurilla sekä hunajalla.
  • Lisää kalat takaisin pannuun ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.
  • Tarjoa paistettu lohi paistetun tai grillatun parsan kera.