Saaristolainen savulohi-voileipäkakku

Liha

Kasvis

Juhlapöytään

Kun haluat voileipäkakulta jotain uutta, kokeile perinteisen paahtoleivän sijaan saaristolaisleipää. Täyte ja kuorrute syntyvät kätevästi Auran Maustamattomasta majoneesista ja Auran Valkosipuli-persiljalevitteestä. Koristeluun kannattaa ottaa omaa taiteellista vapautta!

Annoksia: 8-10

Aika: 30 min + maustumisaika 1 h

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 300 g savulohifileetä
  • ½ prk Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
  • ½ prk Auran Maustamatonta majoneesia
  • ½ nippu tilliä
  • 50 g kapriksia
  • mustapippuria
  • ½ sitruunan kuori ja mehu
  • 1 prk Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
  • ½ prk Auran Maustamatonta majoneesia
  • ½ nippua lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 iso saaristolaisleipä
  • 1 dl maitoa
  • 150 g savulohta
  • ½ kurkku
  • 1 rkl kapriksia
  • 3 rkl lohen mätiä
  • 3-4 oksaa tilliä
  • 1 rkl tuoreita herneitä
  • 1 retiisi
  • versosalaattia tai kirveliä

Valmistusohje

  • Sekoita savulohifilee, valkosipuli-persiljalevite, majoneesi, hienonnettu tilli ja kaprikset massaksi.
  • Mausta mustapippurilla sekä sitruunan kuorella ja mehulla.
  • Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
  • Leikkaa saaristolaisleipä paksuudesta riippuen 3–4 pitkään siivuun.
  • Kostuta leipäsiivu maidolla ja lisää päälle osa täytteestä.
  • Lisää päälle seuraava leipäsiivu, kostuta ja toista, kunnes jäljellä on enää kansi.
  • Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
  • Sivele kuorrute tasaisesti voileipäkakun pintaan sekä sivuille.
  • Koristele voileipäkakku savulohella, ohuilla kurkkusiivuilla, kapriksilla, mädillä, tillillä, tuoreilla herneillä, retiisin siivuilla ja versosalaatilla tai kirvelillä.