Vegaaninen tiramisu

Vegaani

Kasvis

Maidoton

Juhlapöytään

Tiramisu on loistava jälkiruoka, joka sopii useampaan vuodenaikaan. Sen pystyy valmistamaan helposti myös vegaanisena. Sokerikakun voi kostuttaa pelkällä vahvalla kahvilla, mutta lisää makua saa, kun joukkoon lisää likööriä.

(vegaaninen)

Annoksia: 8:lle

Aika: 1 h aktiivinen, 2 h passiivinen

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kauramaitoa
  • 100 g leivontamargariinia tai muuta kasviperäistä rasvaa sulatettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl leivontamargariinia tai muuta kasviperäistä rasvaa huoneenlämpöisenä
  • 3–4 rkl korppujauhoja
  • 3 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta
  • 2 pkt Auran Maustamatonta levitettä
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 4 rkl rommia, marsalaa, amarettoa tai muuta haluamaasi alkoholia
  • viimeistelyyn 1 dl tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

  • Sekoita sokerikakun kuivat aineet keskenään kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon kauramaito, sulatettu rasva ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, levitä leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi margariinia ja ripottele päälle korppujauhoja. Levitä kakkutaikina tasaisesti pellille, taikinan ei tarvitse ulottua ihan reunoille asti. Paista taikinaa 175-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia. Anna taikinan jäähtyä hetki ja kumoa se työtasolle. Leikkaa jäähtyneestä kakusta tarjoiluastian kokoisia paloja ja laita ne sivuun odottamaan kostutusta.
  • Valmista tiramisun täyte vatkaamalla sähkövatkaimella tai yleiskoneessa vaahtoutuva kasvisrasvasekoite ja levite kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa kunnes ainekset ovat imeytyneet vaahtoon. Laita täyte pursotinpussiin.
  • Sekoita kahvi ja valitsemasi alkoholi. Liota sokerikakun paloja kahvissa 2−3 minuutin ajan. Laita tarjoiluastian pohjalle kostutettuja kakkupaloja ja pursota päälle täytettä. Laita seuraavan kerrokseen kostutettuja kakkupaloja ja pursota jälleen niiden pinnalle täytettä. Kerroksien määrä riippuu tarjoiluastiasi koosta.
  • Siirrä valmis vegaaninen tiramisu jääkaappiin odottamaan. Voit hyvin tehdä tiramisun valmiiksi jo edeltävänä päivänä, mutta kaksi tuntia ennen tarjoilua riittää myös mainiosti. Ennen tarjoilua tomuta tiramisun pintaan kaakaojauhetta.