Vegerakastajan Tacoburger
Vegaani
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Burgerit
Taco-maustettu mustapapupihvi sekä meksikolaiset lisukkeet bataatinsiivujen välissä ovat oivallinen vaihtoehto vegaanien lisäksi myös fleksauksesta kiinnostuneille. Tuhti burgeri ja Auran vegaaninen majoneesi täyttävät nälkäisimmänkin syöjän.
Annoksia: 4
Aika: 50 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- 450 g kypsiä mustapapuja
- 2 siivua leipää
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl maizenaa
- 1 rkl lämmintä vettä
- 3 rkl srirachaa
- 2 rkl taco-mausteseosta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 iso bataatti
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 avokadoa
- ½ punasipuli
- ½ punainen chili
- 4 oksaa korianteria
- 1 rkl limen mehua
- suolaa
- mustapippuria
- 2-3 tomaattia
- ½ sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- ¼ punaista chiliä
- 4 oksaa korianteria
- ½ limen mehu
- suolaa
- Auran Vegaani Chilimajoneesi
- 4 salaatinlehteä
- 20 nacholastua
Valmistusohje
- Soseuta mustapavut, leipäviipaleet, sipuli ja valkosipuli monitoimikoneen kutterissa.
- Vispaa sekaisin maizena, lämmin vesi, sriracha ja taco-mausteseos ja sekoita papuseokseen.
- Lisää jauhot ½ dl kerrallaan kunnes seos on taikinamainen.
- Kaikkia jauhoja ei ole pakko käyttää.
- Leikkaa bataatista kahdeksan 1,5 cm siivua, öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista bataattisiivut 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai öljytyssä pannussa kunnes bataatin siivut ovat läpikypsiä, noin 6–8 minuuttia per puoli.
- Muussaa avokadot haarukalla kulhossa.
- Hienonna punasipuli, chili sekä korianteri ja sekoita yhteen avokadon kanssa.
- Lisää lopuksi limen mehu.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Aja salsan ainekset karkeaksi kastikkeeksi monitoimikoneen kutterilla tai silppua ne veitsellä.
- Mausta suolalla ja limemehulla.
- Muotoile mustapapumassasta neljä pihviä ja paista öljytyssä pannussa keskilämmöllä 7–10 minuuttia per puoli.
- Levitä bataatinsiivuille Auran Vegaani chilimajoneesia, sitten mustapapupihvi, salaatinlehti, guacamolea, salsaa, murskattuja nacholastuja ja päälle aina toinen bataatin siivu.