Fried Chicken Burger

Liha

Laktoositon

Maidoton

Burgerit

Pehmeä japanilainen maitosämpylä on burgermaailman uusin hitti. Täydellisen rapea kotitekoinen fried chicken vie homman vielä aivan uusille leveleille. Paras fried chicken syntyy nahallisesta ja luuttomasta reisipalasta, mutta myös nahaton reisi toimii. Ja jos haluat herkutella lähes vastaavalla burgerilla helposti, voi maitosämpylän vaihtaa kaupan perunasämpylään ja leivitetyn kanan ostaa valmiina kaupasta.

Annoksia: 6

Aika: 2 h + 4 h marinointi

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 3 dl piimää
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 6 luutonta reisipaistia
  • 4 rkl täysmaitoa
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl jauhoja
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 1,2 dl täysmaitoa
  • 320 g jauhoja
  • 2½ rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen
  • 3 rkl pehmeää voita
  • 1 kananmuna
  • maitoa
  • sulaa voita

Valmistusohje

  • Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää joukkoon kanat. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  • Valmista taikinapohja yhdistämällä maito, vesi ja jauho keskikokoisessa pannussa.
  • Vispaa keskilämmöllä kunnes koostumus muistuttaa perunamuusia.
  • Lisää hiiva noin 35-asteiseen maitoon ja anna seistä 10 minuuttia.
  • Sekoita jauhot, sokeri ja suola tehosekoittimen kulhossa ja vaivaa hitaalla asetuksella sekaan maitoseos ja taikinapohja sekä viimeisinä kananmuna ja keltuainen.
  • Sekoita keskinopeudella seos tasaiseksi.
  • Lisää voi pienissä erissä ja vaivaa 5–8 minuuttia kunnes seos on jälleen tasainen.
  • Muotoile taikina palloksi ja anna nousta voidellussa vuoassa 1½ tuntia.
  • Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile sämpylöiksi venyttämällä taikina ensin reunoilta keskelle ympäri koko taikinapallon, ja sitten kääntämällä pallo ja rullaamalla sitä lautaa vasten itseesi päin neljästä eri suunnasta niin, että jokainen reuna on sileä ja taikina pallon mallinen.
  • Anna sämpylöiden nousta vielä tunti peitettynä, voitele munamaito-seoksella ja paista 175-asteessa 16 minuuttia kullanruskeiksi.
  • Voitele lopuksi sulalla voilla.