Sinihomejuusto-päärynäsalaatti, dijon-vinegretti ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä
Kasvis
Gluteeniton
Juhlapöytään
Kastikkeet
Nopeat herkut
Annoksia: 2-4 hlö
Aika: 45 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl sherryviinietikkaa
- 1 rkl Auran dijon sinappia
- 1 tl suolaa
- 2 rkl ruokosokeria
- ripaus kanelia
- ripaus suolaa
- ½ rkl vettä
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 150 g erilaisia salaatteja
- 1 päärynä
- 75 g sinihomejuustoa
Valmistusohje
- Vispaa kaikki vinegretin aineet sekaisin. Sekoita paistinpannussa ruokosokeri, kaneli, suola sekä vesi ja sulata keskilämmöllä. Kun seos alkaa kuplia lisää joukkoon pekaanipähkinät ja sekoita niitä kuumalla pannulla 2−3 minuuttia kunnes pähkinät alkavat tuoksua. Pese ja revi salaatit, kuori päärynä, poista siemenkota ja viipaloi. Levitä salaattipedille päärynäviipaleita, murustettua sinihomejuustoa ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä. Lisää lopuksi päälle dijon-vinegretti.
- Vispaa kaikki vinegretin aineet sekaisin. Sekoita paistinpannussa ruokosokeri, kaneli, suola sekä vesi ja sulata keskilämmöllä. Kun seos alkaa kuplia lisää joukkoon pekaanipähkinät ja sekoita niitä kuumalla pannulla 2−3 minuuttia kunnes pähkinät alkavat tuoksua. Pese ja revi salaatit, kuori päärynä, poista siemenkota ja viipaloi. Levitä salaattipedille päärynäviipaleita, murustettua sinihomejuustoa ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä. Lisää lopuksi päälle dijon-vinegretti.