Sinihomejuusto-päärynäsalaatti, dijon-vinegretti ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä

Kasvis

Gluteeniton

Juhlapöytään

Kastikkeet

Nopeat herkut

Annoksia: 2-4 hlö

Aika: 45 min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl sherryviinietikkaa
  • 1 rkl Auran dijon sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa
  • ½ rkl vettä
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 150 g erilaisia salaatteja
  • 1 päärynä
  • 75 g sinihomejuustoa

Valmistusohje

  • Vispaa kaikki vinegretin aineet sekaisin. Sekoita paistinpannussa ruokosokeri, kaneli, suola sekä vesi ja sulata keskilämmöllä. Kun seos alkaa kuplia lisää joukkoon pekaanipähkinät ja sekoita niitä kuumalla pannulla 2−3 minuuttia kunnes pähkinät alkavat tuoksua. Pese ja revi salaatit, kuori päärynä, poista siemenkota ja viipaloi. Levitä salaattipedille päärynäviipaleita, murustettua sinihomejuustoa ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä. Lisää lopuksi päälle dijon-vinegretti.
  • Vispaa kaikki vinegretin aineet sekaisin. Sekoita paistinpannussa ruokosokeri, kaneli, suola sekä vesi ja sulata keskilämmöllä. Kun seos alkaa kuplia lisää joukkoon pekaanipähkinät ja sekoita niitä kuumalla pannulla 2−3 minuuttia kunnes pähkinät alkavat tuoksua. Pese ja revi salaatit, kuori päärynä, poista siemenkota ja viipaloi. Levitä salaattipedille päärynäviipaleita, murustettua sinihomejuustoa ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä. Lisää lopuksi päälle dijon-vinegretti.