Saaristolainen savulohi-voileipäkakku
Liha
Kasvis
Juhlapöytään
Kun haluat voileipäkakulta jotain uutta, kokeile perinteisen paahtoleivän sijaan saaristolaisleipää. Täyte ja kuorrute syntyvät kätevästi Auran Maustamattomasta majoneesista ja Auran Valkosipuli-persiljalevitteestä. Koristeluun kannattaa ottaa omaa taiteellista vapautta!
Annoksia: 8-10
Aika: 30 min + maustumisaika 1 h
Reseptivaiheet
Ainekset
- 300 g savulohifileetä
- ½ prk Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
- ½ prk Auran Maustamatonta majoneesia
- ½ nippu tilliä
- 50 g kapriksia
- mustapippuria
- ½ sitruunan kuori ja mehu
- 1 prk Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
- ½ prk Auran Maustamatonta majoneesia
- ½ nippua lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 iso saaristolaisleipä
- 1 dl maitoa
- 150 g savulohta
- ½ kurkku
- 1 rkl kapriksia
- 3 rkl lohen mätiä
- 3-4 oksaa tilliä
- 1 rkl tuoreita herneitä
- 1 retiisi
- versosalaattia tai kirveliä
Valmistusohje
- Sekoita savulohifilee, valkosipuli-persiljalevite, majoneesi, hienonnettu tilli ja kaprikset massaksi.
- Mausta mustapippurilla sekä sitruunan kuorella ja mehulla.
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
- Leikkaa saaristolaisleipä paksuudesta riippuen 3–4 pitkään siivuun.
- Kostuta leipäsiivu maidolla ja lisää päälle osa täytteestä.
- Lisää päälle seuraava leipäsiivu, kostuta ja toista, kunnes jäljellä on enää kansi.
- Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
- Sivele kuorrute tasaisesti voileipäkakun pintaan sekä sivuille.
- Koristele voileipäkakku savulohella, ohuilla kurkkusiivuilla, kapriksilla, mädillä, tillillä, tuoreilla herneillä, retiisin siivuilla ja versosalaatilla tai kirvelillä.