Pulled beef slider

Pulled beef slider

Liha

Burgerit

Pulled beefiä saa toki valmiina monesta kaupasta, mutta kovimmat kokit ottavat reilusti aikaa ja valmistavat sen itse parhaista mahdollisista raaka-aineista. Laadukas liha ja hyvin tehdyt sämpylät eivät vaadi paljoakaan ylimääräistä, siksi tämä miniburgeri eli slider ei vaadikaan montaa komponenttia. Nopea jalapeno-coleslaw ja Auran Ranch burgerkastike riittävät. Kylkeen vielä kirpeät pikkelöidyt avokadot ja voit lyödä herkut tarjolle hienompienkin juhlien cocktail-paloina.Pulled Beef

Annoksia: 8-10

Aika: 2 h työtä + 5 h lihan kypsennys

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 2 punaista chiliä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 punasipulia
  • 1 kg Naudan Entrecôte
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl savupaprikaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 800 g tomaattimurskaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2–4 rkl punaviinietikkaa
  • 2–4 rkl ruokosokeria
  • 2 ½ dl maitoa
  • 60 g voita
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kypsää muusattua perunaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 4 dl valkoviinietikkaa
  • 4 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 2 punainen chili
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 4 avokadoa
  • 400 g kaalia
  • 2 tuoretta jalapenoa
  • ½ nippu korianteria
  • 1 ½ limeä
  • 4 rkl öljyä
  • 2 rkl sokeria
  • suolaa
  • Auran Ranch burgerkastiketta

Valmistusohje

  • Hienonna chilit, valkosipulit ja punasipulit.
  • Paista Entrecotèn pinnat tummanruskeiksi ja kuullota samassa kattilassa myös chilit, punasipulit ja valkosipulit.
  • Lisää juustokumina, savupaprika, oregano ja tomaattimurska.
  • Keitä 4–5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja voit repiä sen suoraan kastikkeeseen. Voit lisätä tarvittaessa nestettä niin, että liha peittyy.
  • Mausta liha lopuksi mustapippurilla, suolalla, punaviinietikalla ja ruokosokerilla.
  • Lämmitä maito ja voi noin 40-asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva.
  • Sekoita 6 dl jauhoja, peruna, sokeri, suola ja kananmuna yleiskoneessa ja lisää lopuksi joukkoon maitoseos.
  • Vaivaa 5 minuuttia, kunnes aineet yhdistyvät taikinaksi. Jos taikina tuntuu jäävän löysäksi ja hankalaksi käsitellä, lisää jauhoja vähän kerrallaan.
  • Nostata lämpimässä paikassa noin tunti, kunnes taikinan koko tuplaantuu.
  • Jaa 20–24 osaan ja pyörittele pieniksi palloiksi.
  • Nostata vielä 45 minuuttia ja paista sitten 175-asteisessa uunissa kullanruskeiksi noin 20 minuuttia.
  • Sekoita valkoviinietikka, vesi, sokeri, suola, pilkottu punainen chili ja sinapinsiemenet pienessä kattilassa, kiehauta ja jäähdytä.
  • Poista avokadoista kivet ja kuori.
  • Leikkaa lohkoiksi ja kaada päälle pikkelöintiliemi.
  • Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  • Viipaloi kaali ja jalapeno mahdollisimman ohuiksi.
  • Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri.
  • Sekoita limenmehu, öljy ja sokeri.
  • Sekoita kastike kaaliraasteeseen ja mausta suolalla.
  • Paahda halkaistut slider-sämpylät pannulla tai uunissa rapeiksi.
  • Voitele kansi Auran Ranch burgerkastikkeella.
  • Nosta pohjalle pulled beefiä, päälle jalapeno-coleslaw’ta ja päälle kansi.
  • Tarjoile pulled beef slider pikkelöityjen avokadojen kera.