Pulled beef slider
Liha
Burgerit
Pulled beefiä saa toki valmiina monesta kaupasta, mutta kovimmat kokit ottavat reilusti aikaa ja valmistavat sen itse parhaista mahdollisista raaka-aineista. Laadukas liha ja hyvin tehdyt sämpylät eivät vaadi paljoakaan ylimääräistä, siksi tämä miniburgeri eli slider ei vaadikaan montaa komponenttia. Nopea jalapeno-coleslaw ja Auran Ranch burgerkastike riittävät. Kylkeen vielä kirpeät pikkelöidyt avokadot ja voit lyödä herkut tarjolle hienompienkin juhlien cocktail-paloina.Pulled Beef
Annoksia: 8-10
Aika: 2 h työtä + 5 h lihan kypsennys
Reseptivaiheet
Ainekset
- 2 punaista chiliä
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 punasipulia
- 1 kg Naudan Entrecôte
- oliiviöljyä
- 1 rkl juustokuminaa
- 1 rkl savupaprikaa
- 1 rkl oreganoa
- 800 g tomaattimurskaa
- mustapippuria
- suolaa
- 2–4 rkl punaviinietikkaa
- 2–4 rkl ruokosokeria
- 2 ½ dl maitoa
- 60 g voita
- 2 tl kuivahiivaa
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl kypsää muusattua perunaa
- 3 rkl ruokosokeria
- 1 ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 4 dl valkoviinietikkaa
- 4 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- 2 punainen chili
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 4 avokadoa
- 400 g kaalia
- 2 tuoretta jalapenoa
- ½ nippu korianteria
- 1 ½ limeä
- 4 rkl öljyä
- 2 rkl sokeria
- suolaa
- Auran Ranch burgerkastiketta
Valmistusohje
- Hienonna chilit, valkosipulit ja punasipulit.
- Paista Entrecotèn pinnat tummanruskeiksi ja kuullota samassa kattilassa myös chilit, punasipulit ja valkosipulit.
- Lisää juustokumina, savupaprika, oregano ja tomaattimurska.
- Keitä 4–5 tuntia, kunnes liha on mureaa ja voit repiä sen suoraan kastikkeeseen. Voit lisätä tarvittaessa nestettä niin, että liha peittyy.
- Mausta liha lopuksi mustapippurilla, suolalla, punaviinietikalla ja ruokosokerilla.
- Lämmitä maito ja voi noin 40-asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva.
- Sekoita 6 dl jauhoja, peruna, sokeri, suola ja kananmuna yleiskoneessa ja lisää lopuksi joukkoon maitoseos.
- Vaivaa 5 minuuttia, kunnes aineet yhdistyvät taikinaksi. Jos taikina tuntuu jäävän löysäksi ja hankalaksi käsitellä, lisää jauhoja vähän kerrallaan.
- Nostata lämpimässä paikassa noin tunti, kunnes taikinan koko tuplaantuu.
- Jaa 20–24 osaan ja pyörittele pieniksi palloiksi.
- Nostata vielä 45 minuuttia ja paista sitten 175-asteisessa uunissa kullanruskeiksi noin 20 minuuttia.
- Sekoita valkoviinietikka, vesi, sokeri, suola, pilkottu punainen chili ja sinapinsiemenet pienessä kattilassa, kiehauta ja jäähdytä.
- Poista avokadoista kivet ja kuori.
- Leikkaa lohkoiksi ja kaada päälle pikkelöintiliemi.
- Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Viipaloi kaali ja jalapeno mahdollisimman ohuiksi.
- Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri.
- Sekoita limenmehu, öljy ja sokeri.
- Sekoita kastike kaaliraasteeseen ja mausta suolalla.
- Paahda halkaistut slider-sämpylät pannulla tai uunissa rapeiksi.
- Voitele kansi Auran Ranch burgerkastikkeella.
- Nosta pohjalle pulled beefiä, päälle jalapeno-coleslaw’ta ja päälle kansi.
- Tarjoile pulled beef slider pikkelöityjen avokadojen kera.