Nopea pizzapohja
Liha
Vegaani
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Pizzat
Nopeat herkut
Pizzapohjaa ei tarvitse aina kohottaa montaa tuntia, vaan välillä herkullinen pizza syntyy vajaassa tunnissa. Nopea pizzapohja vaatii kunnollisen vaivaamisen ja pikaisen puolen tunnin kohotuksen, ei sen kummempaa.
Annoksia: 4-6
Aika: 15 min + kohotus 30 min
Ainekset
- 25 g tuorehiivaa
- 2 dl vettä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 dl jauhoja
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää öljy sekä jauhot ja sekoita.
- Lisää suola ja vaivaa taikinaa muutama minuutti.
- Anna kohota noin 30 minuuttia lämpimässä liinan alla kunnes taikinan koko tuplaantuu.
- Levitä pizzapohja uunipellille tai muotoile 2-3 pienempää pohjaa.
- Anna kohota vielä täytteiden valmistuksen ajan.