
Romesco-voileipäkakku parmankinkulla
Liha
Juhlapöytään
Voileipäkakku on ruokaisa herkku, joka maistuu monelle. Se on myös yksi tämän vuoden juhlahiteistä. Voileipäkakku on helppo koristella vaahtoutuvalla ja helposti pursotettavalla Auran Chili-paprikalevitteellä.
(soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Annoksia: 12
Aika: 1 h
Reseptivaiheet
Ainekset
- 1 prk (n. 200 g) paahdettuja paprikoita
- 1 dl manteleita
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 prk Auran Chili-paprikalevitettä
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 18 siivua isoa vaaleaa paahtoleipää
- 2 pkt (200 g) ilmakuivattua kinkkua
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- parmesaanilastuja
- paahdettuja mantelilastuja
- tuoretta oreganoa
Valmistusohje
- Aseta kaikki romescon ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta.
- Lisää oliiviöljy ohuena nauhana tehosekoittimen pyöriessä.
- Vispaa Chili-paprikalevitteet kuohkeaksi ja aseta pursotinpussiin.
- Puolita kirsikkatomaatit ja pilko puolet ilmakuivatusta kinkusta pienemmiksi paloiksi.
- Leikkaa paahtoleivistä reunat ja aseta tarjoiluvadille ensin kuusi siivua suorakaiteeksi.
- Levitä päälle romescoa, puolet pilkotusta ilmakuivatusta kinkusta ja pursota päälle Chili-pPaprikalevitettä.
- Toista toinen kerros samaan tapaan.
- Tee päällimmäisen kerroksen reunoihin koristepursotukset Chili-paprikalevitteellä ja täytä keskikohta lopulla romescolla.
- Koristele voileipäkakku lopulla ilmakuivatulla kinkulla, kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatun tomaatin palasilla, parmesaanilastuilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja oreganolla.