Romesco-voileipäkakku parmankinkulla

Liha

Juhlapöytään

Voileipäkakku on ruokaisa herkku, joka maistuu monelle. Se on myös yksi tämän vuoden juhlahiteistä. Voileipäkakku on helppo koristella vaahtoutuvalla ja helposti pursotettavalla Auran Chili-paprikalevitteellä.

(soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Annoksia: 12

Aika: 1 h

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 prk (n. 200 g) paahdettuja paprikoita
  • 1 dl manteleita
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 prk Auran Chili-paprikalevitettä
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 18 siivua isoa vaaleaa paahtoleipää
  • 2 pkt (200 g) ilmakuivattua kinkkua
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • parmesaanilastuja
  • paahdettuja mantelilastuja
  • tuoretta oreganoa

Valmistusohje

  • Aseta kaikki romescon ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta.
  • Lisää oliiviöljy ohuena nauhana tehosekoittimen pyöriessä.
  • Vispaa Chili-paprikalevitteet kuohkeaksi ja aseta pursotinpussiin.
  • Puolita kirsikkatomaatit ja pilko puolet ilmakuivatusta kinkusta pienemmiksi paloiksi.
  • Leikkaa paahtoleivistä reunat ja aseta tarjoiluvadille ensin kuusi siivua suorakaiteeksi.
  • Levitä päälle romescoa, puolet pilkotusta ilmakuivatusta kinkusta ja pursota päälle Chili-pPaprikalevitettä.
  • Toista toinen kerros samaan tapaan.
  • Tee päällimmäisen kerroksen reunoihin koristepursotukset Chili-paprikalevitteellä ja täytä keskikohta lopulla romescolla.
  • Koristele voileipäkakku lopulla ilmakuivatulla kinkulla, kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatun tomaatin palasilla, parmesaanilastuilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja oreganolla.