Kylmäsavulohi-caesarsalaatti

Liha

Juhlapöytään

Nopeat herkut

Kylmäsavulohi-caesarsalaatti on herkullinen salaatti, joka syntyy todella nopeasti. Klassisen caesarkastikkeen sijaan tässä käytetään Auran Voileipäpikkelssiä ja sitruunanmehua.

(soijaton, pähkinätön)

Annoksia: 2

Aika: 20 min

Ainekset

  • 2 ruukkua romainesalaattia tai sydänsalaattia
  • 4 rkl Auran Voileipäpikkelssiä
  • 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • puolikas punasipuli ohueksi viipaloituna
  • 2 rkl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 150 g viipaloitua kylmäsavulohta
  • 1 dl leipäkrutonkeja
  • 1 dl parmesaanilastuja
  • tilliä koristeluun

Valmistusohje

  • Revi salaatinlehdet kulhoon. Sekoita salaatinlehtien joukkoon voileipäpikkelssi, sitruunan mehu ja raastettu kuori.
  • Pyörittele punasipuliviipaleet etikan, sokerin ja suolan kanssa. Anna maustua muutama minuutti.
  • Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan, ripottele päälle marinoitu punasipuli, kylmäsavulohisiivut, krutonkeja ja parmesaanilastuja. Koristele lopuksi vielä tillillä.
  • Kylmäsavulohi-caesarsalaatti sopii hyvin tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun kalan lisukkeeksi.