Kolme tapaa tuunata Auran täysmajoneesi

Liha

Kasvis

Laktoositon

Maidoton

Grillattavat

Juhlapöytään

Nopeat herkut

Auran täysmajoneesi on erinomainen pohja erilaisille makumaailmoille. Kokeile esimerkiksi raikasta yrttimajoneesia, täyteläistä parmesaanimajoneesia tai syntistä pekonimajoneesia.

Annoksia: 4-8

Aika: 30 min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 2 dl Auran Täysmajoneesia
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 rkl balsamicosiirappia
  • 1 nippu erilaisia yrttejä (esim. lehtipersiljaa, basilikaa, timjamia, rosmariinia, minttua ja/tai kirveliä)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 dl Auran Täysmajoneesia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 isoa kynttä valkosipulia
  • 4 siivua pekonia
  • 10 oksaa ruohosipulia
  • 2 dl Auran Täysmajoneesia
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

  • Sekoita täysmajoneesi, parmesaaniraaste, timjami ja balsamicosiirappi.
  • Revi yrttien lehdet varsista ja ryöppää muutama sekunti kiehuvassa vedessä.
  • Soseuta yrtit sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi (lisää tarvittaessa tilkka vettä) ja sekoita majoneesiin.
  • Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  • Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet paksuiksi viipaleiksi.
  • Aseta kynnet ja pekonit uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa 15–20 min kunnes pekonit ovat rapeita ja valkosipulit ruskistuneet.
  • Tarkista pekonien kypsyys reilun 10 minuutin jälkeen.
  • Nosta rapeat pekonit ja valkosipulit talouspaperille niin, että rasvat imeytyvät talouspaperiin ja jäähdytä.
  • Hienonna pekonit, valkosipulit ja ruohosipulit ja sekoita täysmajoneesiin sokerin kanssa.