Kolme tapaa tuunata Auran täysmajoneesi
Liha
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Grillattavat
Juhlapöytään
Nopeat herkut
Auran täysmajoneesi on erinomainen pohja erilaisille makumaailmoille. Kokeile esimerkiksi raikasta yrttimajoneesia, täyteläistä parmesaanimajoneesia tai syntistä pekonimajoneesia.
Annoksia: 4-8
Aika: 30 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- 2 dl Auran Täysmajoneesia
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 rkl hienonnettua timjamia
- 1 rkl balsamicosiirappia
- 1 nippu erilaisia yrttejä (esim. lehtipersiljaa, basilikaa, timjamia, rosmariinia, minttua ja/tai kirveliä)
- 2 tl sitruunamehua
- 2 dl Auran Täysmajoneesia
- suolaa
- mustapippuria
- 2 isoa kynttä valkosipulia
- 4 siivua pekonia
- 10 oksaa ruohosipulia
- 2 dl Auran Täysmajoneesia
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
- Sekoita täysmajoneesi, parmesaaniraaste, timjami ja balsamicosiirappi.
- Revi yrttien lehdet varsista ja ryöppää muutama sekunti kiehuvassa vedessä.
- Soseuta yrtit sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi (lisää tarvittaessa tilkka vettä) ja sekoita majoneesiin.
- Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet paksuiksi viipaleiksi.
- Aseta kynnet ja pekonit uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa 15–20 min kunnes pekonit ovat rapeita ja valkosipulit ruskistuneet.
- Tarkista pekonien kypsyys reilun 10 minuutin jälkeen.
- Nosta rapeat pekonit ja valkosipulit talouspaperille niin, että rasvat imeytyvät talouspaperiin ja jäähdytä.
- Hienonna pekonit, valkosipulit ja ruohosipulit ja sekoita täysmajoneesiin sokerin kanssa.