Kokeile näitä kesäisiä reseptejä Auran Maustamattomasta majoneesista

Kesällä 2023 Ilta-Sanomien raati maisteli majoneesit, ja ylivoimainen voittaja oli kotimainen Auran Maustamaton majoneesi. Katso herkulliset reseptit kesän ihaniin juhliin ja yllätä vieraat saaristolaisella savulohi-voileipäkakulla sekä täyteläisellä majoneesisuklaakakulla.

Hyvä maustamaton majoneesi on luottotuote, joka soveltuu moneen käyttöön. Kotimainen Auran Maustamaton majoneesi nostaa sormisyötävät, dippikastikkeet, salaatit, kuin voileivätkin uudelle tasolle.

Täyteläisen ja hienostuneen makuinen majoneesi toimii täydellisesti myös leivonnassa makeista herkuista suolaisiin. Auran Maustamaton majoneesi on kuin tehty saaristolaistyyliseen voileipäkakkuun saaristolaisleivän ja savulohden pariksi. Eikä ihan heti tulisi välttämättä ajatelleeksi, että majoneesistahan saa loihdittua myös aivan täydellistä suklaakakkua!

Eikä Auran Maustamaton majoneesi pelkästään maistu vaan näyttää myös hyvältä juhlapöydässä sekä kesäkattauksissa. Kaunista lasipurkkia ei tarvitse turhaan piilottaa katseilta.

Kesäherkuttelua Auran Maustamattomalla majoneesilla

Saaristolainen savulohi-voileipäkakku

Saaristolainen savulohi-voileipäkakku

Kun haluat voileipäkakulta jotain uutta, kokeile perinteisen paahtoleivän sijaan saaristolaisleipää. Täyte ja kuorrute syntyvät kätevästi Auran Maustamattomasta majoneesista ja Auran Valkosipuli-persiljalevitteestä. Koristeluun kannattaa ottaa omaa taiteellista vapautta!

Annoksia: 8-10

Aika: 30 min + maustumisaika 1 h

Täyte

Sekoita savulohifilee, valkosipuli-persiljalevite, majoneesi, hienonnettu tilli ja kaprikset massaksi. Mausta mustapippurilla sekä sitruunan kuorella ja mehulla.

Kuorrute

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.

Kokoaminen

Leikkaa saaristolaisleipä paksuudesta riippuen 3–4 pitkään siivuun. Kostuta leipäsiivu maidolla ja lisää päälle osa täytteestä. Lisää päälle seuraava leipäsiivu, kostuta ja toista, kunnes jäljellä on enää kansi. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Sivele kuorrute tasaisesti voileipäkakun pintaan sekä sivuille. Koristele voileipäkakku savulohella, ohuilla kurkkusiivuilla, kapriksilla, mädillä, tillillä, tuoreilla herneillä, retiisin siivuilla ja versosalaatilla tai kirvelillä.

Majoneesisuklaakakku

Suklaakakun kanssa ei kannata rasvaa ja sokeria säästellä. Kun herkutellaan, herkutellaan kunnolla. Auran Maustamattomalla majoneesilla saat suklaakakusta erityisen pehmeän ja kuohkean. Majoneesi toimii myös valuvan suklaakuorrutteen pohjana. Kannattaa kokeilla rohkeasti!

10-12:lle

Vaikeusaste: keskivaikea

Valmistusaika: 1 h 20 min

Ainekset

Kuorrute

Koristeluun esimerkiksi:

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita piimä, majoneesi ja kananmunat toisessa kulhossa. Lisää seos kuivien aineiden sekaan, sekoita ja lisää lopuksi kahvi. Rasvaa reilun kahden litran kokoinen kakkuvuoka voilla tai öljyllä. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 60 min. Irrota kakku vuoasta.

Sekoita maito, majoneesi ja kaakaojauhe pienessä kattilassa ja lämmitä varovasti liedellä. Sekoita joukkoon suklaapalat ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi joukkoon kylmä voi, sekoita tasaiseksi ja odota, että kuorrute hieman jäähtyy. Kaada kuorrute kakun pinnalle. Koristele suklaakakku esimerkiksi suklaarakeilla, valkosuklaalla, karhunvatukoilla, marengilla ja syötävillä kukilla.