Joulun herkkureseptit Auran Maustamattomasta majoneesista
Valmistaudu herkkusuiden odotetuimpaan juhlakauteen ja kata joulupöytä koreaksi Auran Maustamattomasta majoneesista inspiroituneilla resepteillä.
Mikä on kotimainen, älyttömän monipuolinen ja täynnä täyteläistä makua? Ja vieläpä Sydänmerkin ansainnut makutestivoittaja? Vastaus on selvä: Auran Maustamaton majoneesi tietysti.
Auran Maustamattoman majoneesin koko potentiaali kannattaa ottaa käyttöön juhlapyhien herkkumenua suunnitellessa. Kätevässä lasipurkissa piilee nimittäin runsaasti makua ja lukuisia käyttömahdollisuuksia.
Vaikka majoneesi on loistava ihan jo sellaisenaan purkista lusikoituna, toimii se täydellisesti myös ruoanlaitossa antaen upeasti makua moniin joulun herkkuihin suolaisista makeisiin. Nätti lasipurkki kestää myös kivasti katseita, joten sen saa huoletta asettaa osaksi kattausta.
Katso alta Auran maustamattoman majoneesin resepti- ja tuunausvinkit maukkaista sormisyötävistä meheviin kastikkeisiin.
Majoneesista makua joulupöytään
Kolme kastiketta jouluun
Majoneesi taittuu moneen – testaa kolme helppoa ja herkullista kastiketta!
Joulupöytään sopivia kastikkeita on lukemattomia, mutta tässä kolme herkullista vaihtoehtoa. Makea hunajasta ja dijon-sinapista sekoitettu kastike on hauskaa vaihtelua kinkulle, yrtti-sitruunakastike on varma klassikko kalalle ja rosollin kastikkeeseen saat uudenlaista täyteläisyyttä kun korvaat osan kermasta majoneesilla.
Annoksia: 8
Aika: 15 min per kastike
Hunaja-dijon-kastike kinkulle
- 2 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
- 1/2 dl hunajaa
- 1/2 dl Auran dijon-sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja nauti kinkun kanssa.
Yrtti-sitruunakastike kalalle
- ½ pnt ruohosipulia
- ½ pnt tilliä
- 1 dl kermaviiliä
- 1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kalan kanssa.
Rosollikastike
- 2 dl kermaa
- 1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- suolaa
- 1 rkl etikkapunajuurilientä
Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan loput raaka-aineet varovasti nostellen.
Lämpimät kinkkuvoileivät dijon-majoneesilla
Vähennä joulun ruokahävikkiä maukkailla kinkkuvoileivillä
Kinkku, juusto, sinappi ja makea viikunahillo ovat täydellinen yhdistelmä. Voit käyttää leipien väliin joulukinkusta yli jääneet palat tai vaikka tuhtia palvikinkkusiivua. Juustona toimii sinihomejuuston sijaan myös lähes mikä vain joulun juustopöydästä yli jäänyt juusto. Viikunahillonkin voi hyvin korvata juustopöydästä jääneellä suosikkihillollasi.
Annoksia: 4
Aika: 30 min
- 1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
- 1 rkl Auran dijon-sinappia
- suolaa
- mustapippuria
- 8 siivua maalaisleipää
- 4 rkl viikunahilloa
- 4 tuhtia siivua kinkkua
- 150 g sinihomejuustoa
- voiteluun Auran Maustamatonta Majoneesia
Sekoita Auran majoneesiin dijon-sinappi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Voitele puolet leivistä dijon-majoneesilla ja puolet viikunahillolla.
Laita kinkkusiivu ja sinihomejuustoviipale dijon-majoneesilla voidellulle leivälle ja nosta päälle viikunahillolla voideltu leipä.
Voitele kinkkuvoileipien paistopinnat vielä majoneesilla ja paista rapeaksi joko pannussa tai leipägrillissä kunnes juusto on sulanut.
Kylmäsavulohi-karjalanpiirakat piparjuurimajoneesilla
Maukkaat sormisyötävät valmistuvat hetkessä!
Pienet cocktail-karjalanpiirakat ovat herkullisia sormisyötäviä juhliin tai illanistujaisiin. Viimeistele piirakat Auran Maustamattomasta Majoneesista tehdyllä piparjuurimajoneesilla, kylmäsavulohella sekä pienillä sitruunasiivuilla ja ruohosipulilla.
Annoksia: 8
Aika: 15 min
- 1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
- 1 rkl piparjuuritahnaa
- ½ rkl Auran mietoa sinappia
- suolaa
- mustapippuria
- 8 cocktail-karjalanpiirakkaa
- 200 g kylmäsavulohta
- 2 siivua sitruunaa
- ruohosipulia
Sekoita majoneesi, piparjuuritahna sekä Auran mieto sinappi keskenään.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Voitele karjalanpiirakat majoneesilla ja viimeistele kylmäsavulohella, kolmioiksi leikatuilla sitruunansiivuilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Täydellinen katkarapuskagen
Katkarapuskagen on varma klassikko, joka toimii täydellisesti erilaisissa juhlapöydissä. Voit myös valmistaa siitä valmiita cocktail-paloja saaristolaisleivälle kasattuna. Pientä luksusta skagenmassaan saat mädistä.
Annoksia: 6-8
Aika: 20 min
- 200 g katkarapuja
- 50 g kirjolohenmätiä
- 1 pieni punasipuli
- ½ pnt ruohosipulia
- ½ pnt tilliä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl Auran Maustamatonta Majoneesia
- saaristolaisleipää
Sulata katkaravut ja mäti.
Hienonna punasipuli, ruohosipuli ja tilli.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile katkarapuskagen paahdetun saaristolaisleivän päältä.