Joulun herkkureseptit Auran Maustamattomasta majoneesista

Valmistaudu herkkusuiden odotetuimpaan juhlakauteen ja kata joulupöytä koreaksi Auran Maustamattomasta majoneesista inspiroituneilla resepteillä.

Mikä on kotimainen, älyttömän monipuolinen ja täynnä täyteläistä makua? Ja vieläpä Sydänmerkin ansainnut makutestivoittaja? Vastaus on selvä: Auran Maustamaton majoneesi tietysti. 

Auran Maustamattoman majoneesin koko potentiaali kannattaa ottaa käyttöön juhlapyhien herkkumenua suunnitellessa. Kätevässä lasipurkissa piilee nimittäin runsaasti makua ja lukuisia käyttömahdollisuuksia. 

Vaikka majoneesi on loistava ihan jo sellaisenaan purkista lusikoituna, toimii se täydellisesti myös ruoanlaitossa antaen upeasti makua moniin joulun herkkuihin suolaisista makeisiin. Nätti lasipurkki kestää myös kivasti katseita, joten sen saa huoletta asettaa osaksi kattausta. 

Katso alta Auran maustamattoman majoneesin resepti- ja tuunausvinkit maukkaista sormisyötävistä meheviin kastikkeisiin.

Majoneesista makua joulupöytään

Kolme kastiketta jouluun

Majoneesi taittuu moneen – testaa kolme helppoa ja herkullista kastiketta!

Joulupöytään sopivia kastikkeita on lukemattomia, mutta tässä kolme herkullista vaihtoehtoa. Makea hunajasta ja dijon-sinapista sekoitettu kastike on hauskaa vaihtelua kinkulle, yrtti-sitruunakastike on varma klassikko kalalle ja rosollin kastikkeeseen saat uudenlaista täyteläisyyttä kun korvaat osan kermasta majoneesilla.

Annoksia: 8

Aika: 15 min per kastike

Hunaja-dijon-kastike kinkulle

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja nauti kinkun kanssa.

Yrtti-sitruunakastike kalalle

Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kalan kanssa.

Rosollikastike

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan loput raaka-aineet varovasti nostellen.

Lämpimät kinkkuvoileivät dijon-majoneesilla

Vähennä joulun ruokahävikkiä maukkailla kinkkuvoileivillä

Kinkku, juusto, sinappi ja makea viikunahillo ovat täydellinen yhdistelmä. Voit käyttää leipien väliin joulukinkusta yli jääneet palat tai vaikka tuhtia palvikinkkusiivua. Juustona toimii sinihomejuuston sijaan myös lähes mikä vain joulun juustopöydästä yli jäänyt juusto. Viikunahillonkin voi hyvin korvata juustopöydästä jääneellä suosikkihillollasi.

Annoksia: 4

Aika: 30 min

Sekoita Auran majoneesiin dijon-sinappi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Voitele puolet leivistä dijon-majoneesilla ja puolet viikunahillolla.

Laita kinkkusiivu ja sinihomejuustoviipale dijon-majoneesilla voidellulle leivälle ja nosta päälle viikunahillolla voideltu leipä.

Voitele kinkkuvoileipien paistopinnat vielä majoneesilla ja paista rapeaksi joko pannussa tai leipägrillissä kunnes juusto on sulanut.

Kylmäsavulohi-karjalanpiirakat piparjuurimajoneesilla

Maukkaat sormisyötävät valmistuvat hetkessä!

Pienet cocktail-karjalanpiirakat ovat herkullisia sormisyötäviä juhliin tai illanistujaisiin. Viimeistele piirakat Auran Maustamattomasta Majoneesista tehdyllä piparjuurimajoneesilla, kylmäsavulohella sekä pienillä sitruunasiivuilla ja ruohosipulilla.

Annoksia: 8

Aika: 15 min

Sekoita majoneesi, piparjuuritahna sekä Auran mieto sinappi keskenään.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Voitele karjalanpiirakat majoneesilla ja viimeistele kylmäsavulohella, kolmioiksi leikatuilla sitruunansiivuilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Täydellinen katkarapuskagen

Katkarapuskagen on varma klassikko, joka toimii täydellisesti erilaisissa juhlapöydissä. Voit myös valmistaa siitä valmiita cocktail-paloja saaristolaisleivälle kasattuna. Pientä luksusta skagenmassaan saat mädistä.

Annoksia: 6-8

Aika: 20 min

Sulata katkaravut ja mäti.

Hienonna punasipuli, ruohosipuli ja tilli.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile katkarapuskagen paahdetun saaristolaisleivän päältä.