täydellinen burgeri

Näin teet täydellisen burgerin

Sämpylä, pihvi, juusto – jokainen osa hampurilaista merkitsee. Täydellisen burgerin arkkitehtuuri vaatii tarkkuutta kuin Empire State Buildingin rakentaminen konsanaan.

PIHVI

Pihvin on hyvä olla 20 prosenttia rasvaa ja 80 prosenttia lihaa jauhettuna, sillä todella maukas burger vaatii tarpeeksi rasvaa. Pihvin paksuus kannattaa katsoa johonkin litistetyn pikaruokapihvin ja paksun fileen puoleen väliin, niin että se säilyttää mehukkuutensa, mutta ei valuta sämpylää täysin veltoksi lihasnesteistä.

Pihviä paistaessa muistettavaa:

JUUSTO

Voit valita toki mitä erikoisimpia juustoja, mutta prosessoitu amerikkalainen sulaa pihvin päälle todella kauniisti ja sen mieto maku ei peitä pihvin makua.

SÄMPYLÄ

Ei kannata käyttää erikoissämpylöitä, briosseja tai pretzeleitä, jos haluat todella korostaa pihvin makua. Mauton seesamsämpylä tai perunasämpylä toimii täydellisenä alustana hyvälle hampurilaispihville.

SALAATTI

Salaatin tarkoitus on tuoda rapeutta ja jäävuorisalaatti on salaateista rapsakoin. Ei siis kannata kikkailla liikaa erilaisten salaattivaihtoehtojen kanssa.

SIPULI

Jos vihaat sipulia sydämmesi kyllyydestä voit toki jättää sen pois, mutta täydellinen hampurilainen hyötyy sipulin tuomasta suutuntumasta. Sitä kannattaakin levittää ohuita siivuja tasaisesti koko burgerille.

KASTIKE

Special sauce eli niin sanottu talon kastike kokoaa koko hampurilaisen makumaailman nippuun. Täydellinen sekoitus suolaista, makeaa, tulista ja rasvaista on se mitä haetaan.

Mitä burger ei tarvitse

Vetinen tomaatti näyttää toki hyvältä, mutta lähinnä laimentaa hampurilaisen makua. Myös sinappi kannattaa jättää väliin, sillä se on liian vahvaa ja peittää muita makuja.

 

Lue alkuperäinen artikkeli täältä.