Jauhelihapihvi

Täydellinen jauhelihapihvi

Liha

Gluteeniton

Laktoositon

Maidoton

Burgerit

Grillattavat

Annoksia: 4

Aika: 20 min + 15 min jauhelihan jauhaminen

Ainekset

  • 600 g hyvälaatuista naudanlihaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  • Valitse sopiva liha, esimerkiksi etiuselkä, lapa tai entrecote, jossa on rasvaa yli 20 prosenttia.
  • Jauha liha itse lihamyllyn karkealla terällä tai pyydä apua lihakauppiaaltasi.
  • Muotoile pihvi varovasti, sillä et halua lihaan ylimääräistä sitkoa.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla ja paista kuumassa pannussa tai grillissä haluamaasi kypsyyteen.
  • Kun lihasnesteet alkavat nousta pintaan on pihvi medium. Voit käyttää paistamisen apuna myös lämpömittaria, jolloin mediumpihvin sisälämpötilan tulisi olla 55 astetta.
  • Anna pihvin levätä vielä muutama minuutti ennen tarjoilua folioon käärittynä.