Täydellinen jauhelihapihvi
Liha
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Burgerit
Grillattavat
Annoksia: 4
Aika: 20 min + 15 min jauhelihan jauhaminen
Ainekset
- 600 g hyvälaatuista naudanlihaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Valitse sopiva liha, esimerkiksi etiuselkä, lapa tai entrecote, jossa on rasvaa yli 20 prosenttia.
- Jauha liha itse lihamyllyn karkealla terällä tai pyydä apua lihakauppiaaltasi.
- Muotoile pihvi varovasti, sillä et halua lihaan ylimääräistä sitkoa.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja paista kuumassa pannussa tai grillissä haluamaasi kypsyyteen.
- Kun lihasnesteet alkavat nousta pintaan on pihvi medium. Voit käyttää paistamisen apuna myös lämpömittaria, jolloin mediumpihvin sisälämpötilan tulisi olla 55 astetta.
- Anna pihvin levätä vielä muutama minuutti ennen tarjoilua folioon käärittynä.