Vegaanien lohikäärme-sushirulla

Vegaani

Kasvis

Laktoositon

Maidoton

Avokadolla päällystetty sushirulla on näyttävä herkku. Voit valmistaa rullan joko vegaanisena porkkanalla täytettynä tai klassisella lohitäytteellä. Auran Chililevite sopii täydellisesti sushin täytteeksi.

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, ei sisällä kananmunaa)

Annoksia: 2

Aika: 50 min

Ainekset

  • ½ pkt sushiriisiä
  • 3 rkl sokeria
  • 3 tl suolaa
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 porkkanaa tai 200 g tuoretta lohta
  • 6–8 vihreää parsaa
  • 2 nori-leväarkkia
  • 100 g Auran Chililevitettä
  • 2 avokadoa
  • seesaminsiemeniä
  • vegaanista kaviart-leväkaviaaria
  • wasabia
  • soijaa
  • pikkelöityä inkivääriä

Valmistusohje

  • Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sekoita sokeri, suola ja riisiviinietikka.
  • Mausta riisi seoksella ja jäähdytä sekoittamalla varovasti puu- tai muovilastalla laakeassa kulhossa.
  • Jos käytät porkkanaa, pilko ne parsan kokoisiksi tangoiksi.
  • Leikkaa parsoista kova valkoinen osa irti.
  • Höyrytä porkkanat kattilassa juuri ja juuri pehmeiksi (noin 5 minuuttia), samoin parsat (2–3 minuuttia).
  • Puolita leväarkki ja levitä se kelmulla päällystetylle sushimatolle.
  • Levitä koko arkille riisiä ja käännä.
  • Sivele toiselle puolelle kahdelle kolmasosalle arkista Chililevitettä, nosta päälle parsaa ja porkkanaa tai lohta saman paksuisena tankona.
  • Rullaa sushimaton avulla rullaksi.
  • Puolita avokado ja poista siemen sekä kuori lusikalla.
  • Viipaloi avokado mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi poikittaissuuntaan, tasoita reunat ja levitä viipaleet leikkuulaudalle.
  • Nosta avokadoviipaleet sushirullan päälle ja painele kiinni sushimaton avulla.
  • Leikkaa rulla 8 palaan kostutetulla veitsellä ja koristele palat seesaminsiemenillä ja kaviart-leväkaviaarilla.
  • Tarjoile sushirulla wasabin, pikkelöidyn inkiväärin ja soijan kanssa.