Suomi burger

Liha

Kasvis

Burgerit

Juhlapöytään

Burgerin voi tehdä myös perisuomalaisista raaka-aineista. Ruisleivän väliin sopii erinomaisesti peuran jauhelihasta tehty pihvi, puolukkamajoneesi, mummonkurkut, paistettu sipuli ja emmental-juusto. Kokeile Suomi burgerin lisukkeena uunijuureksia.

Annoksia: 4

Aika: 1 h 20 min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • ½ kurkku
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 4 porkkanaa
  • 1–2 palsternakkaa
  • ¼ juuriselleriä
  • 2 punasipulia
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 rkl puolukoita
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl Auran Täysmajoneesia
  • 2 isoa sipulia
  • voita tai öljyä
  • 600 g peuran jauhelihaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 isoa siivua emmental-juustoa
  • 4 pyöreää ruisleipää

Valmistusohje

  • Leikkaa kurkku kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkiksi ohuiksi suikaleiksi.
  • Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola.
  • Anna kurkkujen marinoitua etikkaliemessä vähintään 30 minuuttia.
  • Kuori juurekset ja leikkaa isoiksi lohkoiksi.
  • Valuta päälle öljy ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla timjamilla.
  • Paahda 185-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.
  • Survo puolukat ja sokeri sekaisin ja sekoita majoneesiin.
  • Viipaloi sipulit ja ruskista pannulla joko voissa tai öljyssä niin, että sipulit pehmenevät ja saavat väriä.
  • Muotoile peuran jauhelihasta neljä pihviä, mausta suolalla sekä pippurilla ja paista kuumalla pannulla mediumiksi.
  • Lisää kääntämisen jälkeen pihvin päälle emmental-juusto.
  • Paahda leivät pannulla tai paahtimessa ja levitä molemmille leikkuupinnoille puolukkamajoneesia.
  • Nosta pohjalle pihvi ja juusto, päälle karamellisoitua sipulia ja lopuksi mummonkurkkuja ja kansi.
  • Nauti Suomi burger uunijuuresten kera.