Suomi burger
Liha
Kasvis
Burgerit
Juhlapöytään
Burgerin voi tehdä myös perisuomalaisista raaka-aineista. Ruisleivän väliin sopii erinomaisesti peuran jauhelihasta tehty pihvi, puolukkamajoneesi, mummonkurkut, paistettu sipuli ja emmental-juusto. Kokeile Suomi burgerin lisukkeena uunijuureksia.
Annoksia: 4
Aika: 1 h 20 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- ½ kurkku
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- ½ dl sokeria
- ½ dl vettä
- 4 porkkanaa
- 1–2 palsternakkaa
- ¼ juuriselleriä
- 2 punasipulia
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl hienonnettua timjamia
- 1 rkl puolukoita
- 2 tl sokeria
- 1 dl Auran Täysmajoneesia
- 2 isoa sipulia
- voita tai öljyä
- 600 g peuran jauhelihaa
- suolaa
- mustapippuria
- 4 isoa siivua emmental-juustoa
- 4 pyöreää ruisleipää
Valmistusohje
- Leikkaa kurkku kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkiksi ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola.
- Anna kurkkujen marinoitua etikkaliemessä vähintään 30 minuuttia.
- Kuori juurekset ja leikkaa isoiksi lohkoiksi.
- Valuta päälle öljy ja mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla timjamilla.
- Paahda 185-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.
- Survo puolukat ja sokeri sekaisin ja sekoita majoneesiin.
- Viipaloi sipulit ja ruskista pannulla joko voissa tai öljyssä niin, että sipulit pehmenevät ja saavat väriä.
- Muotoile peuran jauhelihasta neljä pihviä, mausta suolalla sekä pippurilla ja paista kuumalla pannulla mediumiksi.
- Lisää kääntämisen jälkeen pihvin päälle emmental-juusto.
- Paahda leivät pannulla tai paahtimessa ja levitä molemmille leikkuupinnoille puolukkamajoneesia.
- Nosta pohjalle pihvi ja juusto, päälle karamellisoitua sipulia ja lopuksi mummonkurkkuja ja kansi.
- Nauti Suomi burger uunijuuresten kera.