Smash burger

Liha

Burgerit

Tässä on todellinen vanhan liiton grand old burger. Smash burger on jo pitkään ollut Yhdysvalloissa aivan yhtä suosittu kuin paksummilla pihveillä varustetut gourmet-burgeritkin, ja vihdoin tyyli on noussut tapetille myös Suomessa. Ohueksi parilaan tai pannuun voimalla painettu jauhelihapihvi vaatii reilusti jauhelihan mukaan jauhettua rasvaa, jotta pihvi ei kuivu, mutta rapeat, jopa pitsimäiset reunat ja reilu Maillard-reaktio eli ruskistuminen palkitsevat. Yksinkertainen burgeri ei vaadi liikoja muiden täytteiden osalta – juustoa, kasviksia ja sopiva soosi on kaikki mitä täydelliseen smash burgeriin tarvitaan.

Annoksia: 4

Aika: 20 min + sämpylöiden valmistus

Ainekset

  • 4 perunasämpylää*
  • voita tai Auran Täysmajoneesia
  • 1 pieni punasipuli
  • 6 lehteä jäävuorisalaattia
  • 600 g burgerjauhelihaa
  • suolaa
  • 8 siivua burger-juustoa
  • Auran Kurkkumajoneesia
  • 16 siivua maustekurkkua

Valmistusohje

  • Valmista perunasämpylät reseptin mukaan.
  • Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja viipaloi jäävuorisalaatti ohuiksi siivuiksi.
  • Jaa jauheliha kahdeksaan pieneen palloon.
  • Halkaise sämpylät ja paista leikkuupinnat kullanruskeiksi pannulla. Voit käyttää paistamiseen sipauksen voita tai Auran Täysmajoneesia, joka levitetään sämpylän leikkuupinnoille.
  • Paista pihvit mahdollisimman kuumassa pannussa tai parilassa niin, että nostat kokonaisen pallon parilalle ja painat sen tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla litteäksi parilaa tai paistinpannua vasten. Jauhelihan ja lastan tai kattilan väliin kannattaa laittaa leivinpaperi, ettei pihvi tartu painovälineeseen.
  • Käännä pihvit kun ne ovat ruskistuneet ja karamellisoituneet reilusti, mausta suolalla.
  • Aseta juustosiivut käännettyjen pihvien päälle ja anna sulaa.
  • Voitele sämpylöiden pohjat ja kannet Auran Kurkkumajoneesilla.
  • Nosta päälle kaksi pihviä ja pihveille punasipuli, 4 maustekurkkusiivua ja jäävuorisalaattia.
  • Viimeistele Smash burger kannella.