Paprika-vegemakaronilaatikko
Liha
Kasvis
Makaronilaatikosta on moneksi. Saat lisämakua perinteiseen versioon Auran Paprikalevitteellä ja fetajuustolla. Lakto-ovo-ruokavalioon sopiva vegemakaronilaatikko syntyy Härkis® Originalista ja lihansyöjät voivat käyttää perinteistä jauhelihaa.
(soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Annoksia: 8
Aika: 1 h
Ainekset
- 1 pss (400 g) makaronia
- vettä
- 1½ tl suolaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 suippopaprikaa
- 500 g Härkis® Originalia tai jauhelihaa
- suolaa
- mustapippuria
- 200 g fetajuustoa
- 3 kananmunaa
- 8 dl maitoa
- 200 g Auran Paprikalevitettä
Valmistusohje
- Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan.
- Siivilöi ja kaada voideltuun uunivuokaan.
- Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja viipaloi paprikat renkaiksi.
- Ruskista Härkis® tai jauheliha öljytyssä pannussa, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja lisää lopuksi sekaan sipulit. Kuullota hetki.
- Sekoita tilavassa uunivuoassa makaronit, Härkis® tai jauheliha, sipulit, puolet murennetusta fetajuustosta ja puolet paprikarenkaista.
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
- Viimeistele paprikarenkailla ja lopulla fetajuustolla.
- Paista vegemakaronilaatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.