Paprika-vegemakaronilaatikko

Liha

Kasvis

Makaronilaatikosta on moneksi. Saat lisämakua perinteiseen versioon Auran Paprikalevitteellä ja fetajuustolla. Lakto-ovo-ruokavalioon sopiva vegemakaronilaatikko syntyy Härkis® Originalista ja lihansyöjät voivat käyttää perinteistä jauhelihaa.

(soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Annoksia: 8

Aika: 1 h

Ainekset

  • 1 pss (400 g) makaronia
  • vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 suippopaprikaa
  • 500 g Härkis® Originalia tai jauhelihaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 8 dl maitoa
  • 200 g Auran Paprikalevitettä

Valmistusohje

  • Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan.
  • Siivilöi ja kaada voideltuun uunivuokaan.
  • Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja viipaloi paprikat renkaiksi.
  • Ruskista Härkis® tai jauheliha öljytyssä pannussa, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja lisää lopuksi sekaan sipulit. Kuullota hetki.
  • Sekoita tilavassa uunivuoassa makaronit, Härkis® tai jauheliha, sipulit, puolet murennetusta fetajuustosta ja puolet paprikarenkaista.
  • Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
  • Viimeistele paprikarenkailla ja lopulla fetajuustolla.
  • Paista vegemakaronilaatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.