Cheddar-kanavartaat & chili-cheddardippi

Liha

Laktoositon

Nopeat herkut

Auran Cheddar juustokastike sopii erinomaisesti jauhelihan joukkoon vartaisiin tai pyöryköihin. Herkulliset kanavartaat dipataan Auran Chili-cheddar juustokastikkeeseen, jossa on juuri sopivasti potkua.

(laktoositon, kananmunaton, pähkinätön, soijaton)

Annoksia: 4

Aika: 30 min

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 50 g maissilastuja
  • 1 pkt Auran Cheddar juustokastiketta
  • 600 g kanan jauhelihaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • Tarjoiluun 1 pkt Auran Chili-cheddar juustokastiketta

Valmistusohje

  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota hienonnettuja sipuleita öljyssä pannulla hetki. Murenna maissilastut hienoksi murskaksi ja sekoita kulhossa joukkoon juustokastike. Lisää kuullotetut sipulit ja kanan jauheliha. Mausta jauhelihamassa juustokuminalla ja suolalla.
  • Jaa jauhelihamassa kahdeksaan osaan ja muotoile varrastikkujen ympärille pitkulaiseksi vartaaksi. Paista vartaita 200-asteisessa uunissa n. 12−15 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Uunissa kypsennetyt vartaat sopivat erinomaisesti grillattavaksi, jolloin saat vartaisiin kauniin paistopinnan ja herkullista makua grillauksesta.
  • Dippaa kanavartaat Auran Chili-cheddar juustokastikkeeseen ja tarjoa lisäkkeeksi esimerkiksi paahdettuja perunoita.