Majoneesisuklaakakku

Kasvis

Juhlapöytään

Suklaakakun kanssa ei kannata rasvaa ja sokeria säästellä. Kun herkutellaan, herkutellaan kunnolla. Auran Maustamattomalla majoneesilla saat suklaakakusta erityisen pehmeän ja kuohkean. Majoneesi toimii myös valuvan suklaakuorrutteen pohjana. Kannattaa kokeilla rohkeasti!

Vaikeusaste: keskivaikea

Annoksia: 10-12:lle

Aika: 1h 20min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl sokeria
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2½ dl piimää
  • 2 dl Auran Maustamatonta majoneesia
  • 2 kananmunaa
  • 2½ dl kahvia
  • voita tai öljyä kakkuvuoan voiteluun
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl Auran Maustamatonta majoneesia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 130 g suklaata paloiteltuna
  • 2 rkl kylmää voita
  • Marianne-suklaarakeita
  • valkosuklaata
  • karhunvatukoita
  • marenkia
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

  • Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita piimä, majoneesi ja kananmunat toisessa kulhossa. Lisää seos kuivien aineiden sekaan, sekoita ja lisää lopuksi kahvi. Rasvaa reilun kahden litran kokoinen kakkuvuoka voilla tai öljyllä. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 60 min. Irrota kakku vuoasta.
  • Sekoita maito, majoneesi ja kaakaojauhe pienessä kattilassa ja lämmitä varovasti liedellä. Sekoita joukkoon suklaapalat ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi joukkoon kylmä voi, sekoita tasaiseksi ja odota, että kuorrute hieman jäähtyy. Kaada kuorrute kakun pinnalle.
  • Koristele suklaakakku esimerkiksi suklaarakeilla, valkosuklaalla, karhunvatukoilla, marengilla ja syötävillä kukilla.