Maidottomat donitsit
Kasvis
Maidoton
Juhlapöytään
Maidottomien donitsien koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi. Reseptissä käytettyjen aineiden lisäksi nonparellit, pähkinät ja sulatettu suklaa toimivat myös erinomaisesti.
(maidoton, pähkinätön)
Annoksia: 12–14 kpl
Aika: aktiivinen 1,5 h, passiivinen 1,5 h
Reseptivaiheet
Ainekset
- 2½ dl kauramaitoa
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- ¾ dl ruokosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 25 g leivontamargariinia tai muuta kasvisrasvaa sulatettuna
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 prk Auran Maustamatonta levitettä
- 2–3 rkl kauramaitoa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl sulatettua margariinia tai muuta kasvisrasvaa
- kuivattuja marjoja
- yrttejä (esimerkiksi minttua tai sitruunamelissaa)
- syötäviä kukkasia
Valmistusohje
- Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset vehnäjauhoa lukuun ottamatta ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon vehnäjauhot kahdessa osassa ja vaivaa taikinaksi. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Peitä taikina kostealla keittiöliinalla ja kohota noin tunnin ajan.
- Muotoile kohonneesta taikinasta 12−14 palloa. Paina taikinapallot litteämmiksi ja venytä sormesi avulla keskelle rengas. Anna donitsien kohota 20–30 minuuttia ennen paistamista. Donitsit voi paistaa voidelluissa donitsimuoteissa uunissa 200 asteessa noin 12–15 minuutin ajan tai uppopaistaa kattilassa 180-asteisessa öljyssä noin minuutin ajan per puoli.
- Valmista kuorrute lämmittämällä levite ja kauramaito kattilassa. Sekoita vispilällä joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja sulatettu margariini. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Dippaa maidottomat donitsit kuorrutteeseen ja koristele haluamillasi koristeilla. Koristeet tarttuvat parhaiten vasta dipattuihin donitseihin.