Chilillä maustettu kukkakaalikeitto

Vegaani

Kasvis

Gluteeniton

Laktoositon

Maidoton

Nopeat herkut

Kukkakaalista ja pavuista syntyy ruokaisa vegaaninen keitto, johon chili antaa pientä potkua. Viimeistele kukkakaalikeitto Auran vegaanisella Chililevitteellä, jolla saat keitosta pehmeän samettisen.

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Annoksia: 4

Aika: 30 min

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk (n. 200 g) voipapuja tai muita vaaleita papuja
  • öljyä
  • 8 dl kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g Auran Chililevitettä
  • chiliöljyä
  • korianteria
  • chililastuja

Valmistusohje

  • Pilko kukkakaali varsineen pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.
  • Valuta pavut.
  • Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä ja lisää kukkakaali sekä pavut, kuullota vielä hetki.
  • Lisää kasvisliemi ja keitä noin 15 minuuttia kunnes kukkakaali pehmenee.
  • Lisää mausteet ja Chililevite ja odota, että levite sulaa.
  • Anna jäähtyä hetki ja soseuta keitto tehosekoittimessa pienissä erissä.
  • Koristele kukkakaalikeitto ennen tarjoilua chiliöljyllä, korianterilla ja chililastuilla.