
Kylmäsavulohi-caesarsalaatti
Liha
Juhlapöytään
Nopeat herkut
Kylmäsavulohi-caesarsalaatti on herkullinen salaatti, joka syntyy todella nopeasti. Klassisen caesarkastikkeen sijaan tässä käytetään Auran Voileipäpikkelssiä ja sitruunanmehua.
(soijaton, pähkinätön)
Annoksia: 2
Aika: 20 min
Ainekset
- 2 ruukkua romainesalaattia tai sydänsalaattia
- 4 rkl Auran Voileipäpikkelssiä
- 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- puolikas punasipuli ohueksi viipaloituna
- 2 rkl etikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 150 g viipaloitua kylmäsavulohta
- 1 dl leipäkrutonkeja
- 1 dl parmesaanilastuja
- tilliä koristeluun
Valmistusohje
- Revi salaatinlehdet kulhoon. Sekoita salaatinlehtien joukkoon voileipäpikkelssi, sitruunan mehu ja raastettu kuori.
- Pyörittele punasipuliviipaleet etikan, sokerin ja suolan kanssa. Anna maustua muutama minuutti.
- Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan, ripottele päälle marinoitu punasipuli, kylmäsavulohisiivut, krutonkeja ja parmesaanilastuja. Koristele lopuksi vielä tillillä.
- Kylmäsavulohi-caesarsalaatti sopii hyvin tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun kalan lisukkeeksi.