Joulun päättävä kinkkupizza

Liha

Pizzat

Nopeat herkut

Joulun ajan jälkimainingeissa jääkaapista saattaa löytyä pala kinkkua, joka ei enää painu alas pelkän sinapin avulla. Joulupöydästä ylijääneistä ruoista saakin rakennettua halutessaan varsin herkullisen kinkkupizzan. Juustolautasen juustot raasteeksi, muut juustopöydän lisukkeet kinkun seuraksi pizzan päälle ja ääntä kohti.

Annoksia: 4-6

Aika: 30 min + 45 min taikina

Ainekset

  • 1 annos nopeaa pizzapohjaa*
  • 1 annos nopeaa pizzakastiketta**
  • 200 g joulukinkkua
  • 300 g juustoraastetta (voit käyttää sekaisin erilaisia joulun juustopöydästä jääneitä juustoja)

Valmistusohje

  • Kauli nopea pizzapohja uunipellin kokoiseksi.
  • Levitä pohjalle pizzakastike.
  • Leikkaa kinkku suikaleiksi ja paloittele muut mahdolliset täytteet, jos ne ovat isoina paloina.
  • Levitä pohjalle kinkku, täytteet ja lopuksi päälle juustoraaste.
  • Paista pizza 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia kunnes pohja on kypsä ja täytteet ovat ottaneet väriä.
  • Viimeistele kinkkupizza Auran Aiolimajoneesilla ja tuoreella basilikalla.