Japanilainen kana-nanban
Liha
Maidoton
Kana-Nanban on Japanissa suosittu annos, jossa yhdistyy rapeaksi paistettu kana ja voileipäpikkelssi tai tartarkastike. Tämä annos taipuu loistavasti myös sandwichin muotoon. Paahda vain paahtoleivät ja laita annoksen raaka-aineet leivän väliin.
(maidoton, pähkinätön)
Annoksia: 4
Aika: 1 h 15 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- 1 pkt (600 g) broilerin paistileikkeitä
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
- 1 dl rypsiöljyä paistamiseen
- 1 rkl suolaa
- 1 varhaiskaali suikaloituna
- ½ dl seesamiöljyä
- 3 rkl hunajaa
- ½ dl soijakastiketta
- 3 rkl etikkaa
- ½ ruukkua korianteria
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 kurkku viipaloituna
- 3 rkl soijakastiketta
- 3 rkl etikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 dl teriyakikastiketta
- 1 dl Auran Voileipäpikkelssiä
Valmistusohje
- Laita vehnäjauhot ja pankojauhot erillisiin kulhoihin. Riko kananmunat omaan kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Kasta paistileikkeet ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Paista paistileikkeet molemmin puolin kullanruskeiksi ja rapeiksi, noin 2–3 minuutin ajan per puoli. Mausta lopuksi suolalla.
- Valmista kaalisalaatti. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti sekaisin kulhossa. Siirrä salaatti jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Voit jättää muutaman korianterin lehden koristelua varten.
- Sekoita kurkkuviipaleet muiden aineksien kanssa kulhossa sekaisin. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.
- Kokoa kana-nanban kulhoon. Asettele lautasen pohjalle kaalisalaattia ja marinoitua kurkkua. Laita viereen paneroitu ja paistettu broileri. Viimeistele annos teriyaki-kastikkeella ja voileipäpikkelssillä. Koristele vielä korianterin lehdillä.