Japanilainen kana-nanban

Liha

Maidoton

Kana-Nanban on Japanissa suosittu annos, jossa yhdistyy rapeaksi paistettu kana ja voileipäpikkelssi tai tartarkastike. Tämä annos taipuu loistavasti myös sandwichin muotoon. Paahda vain paahtoleivät ja laita annoksen raaka-aineet leivän väliin.

(maidoton, pähkinätön)

Annoksia: 4

Aika: 1 h 15 min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 pkt (600 g) broilerin paistileikkeitä
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
  • 1 dl rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl suolaa
  • 1 varhaiskaali suikaloituna
  • ½ dl seesamiöljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • ½ dl soijakastiketta
  • 3 rkl etikkaa
  • ½ ruukkua korianteria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 kurkku viipaloituna
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl teriyakikastiketta
  • 1 dl Auran Voileipäpikkelssiä

Valmistusohje

  • Laita vehnäjauhot ja pankojauhot erillisiin kulhoihin. Riko kananmunat omaan kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Kasta paistileikkeet ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  • Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Paista paistileikkeet molemmin puolin kullanruskeiksi ja rapeiksi, noin 2–3 minuutin ajan per puoli. Mausta lopuksi suolalla.
  • Valmista kaalisalaatti. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti sekaisin kulhossa. Siirrä salaatti jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Voit jättää muutaman korianterin lehden koristelua varten.
  • Sekoita kurkkuviipaleet muiden aineksien kanssa kulhossa sekaisin. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.
  • Kokoa kana-nanban kulhoon. Asettele lautasen pohjalle kaalisalaattia ja marinoitua kurkkua. Laita viereen paneroitu ja paistettu broileri. Viimeistele annos teriyaki-kastikkeella ja voileipäpikkelssillä. Koristele vielä korianterin lehdillä.