Cheddar-kanavartaat & chili-cheddardippi
Liha
Laktoositon
Nopeat herkut
Auran Cheddar juustokastike sopii erinomaisesti jauhelihan joukkoon vartaisiin tai pyöryköihin. Herkulliset kanavartaat dipataan Auran Chili-cheddar juustokastikkeeseen, jossa on juuri sopivasti potkua.
(laktoositon, kananmunaton, pähkinätön, soijaton)
Annoksia: 4
Aika: 30 min
Ainekset
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 50 g maissilastuja
- 1 pkt Auran Cheddar juustokastiketta
- 600 g kanan jauhelihaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- Tarjoiluun 1 pkt Auran Chili-cheddar juustokastiketta
Valmistusohje
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota hienonnettuja sipuleita öljyssä pannulla hetki. Murenna maissilastut hienoksi murskaksi ja sekoita kulhossa joukkoon juustokastike. Lisää kuullotetut sipulit ja kanan jauheliha. Mausta jauhelihamassa juustokuminalla ja suolalla.
- Jaa jauhelihamassa kahdeksaan osaan ja muotoile varrastikkujen ympärille pitkulaiseksi vartaaksi. Paista vartaita 200-asteisessa uunissa n. 12−15 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Uunissa kypsennetyt vartaat sopivat erinomaisesti grillattavaksi, jolloin saat vartaisiin kauniin paistopinnan ja herkullista makua grillauksesta.
- Dippaa kanavartaat Auran Chili-cheddar juustokastikkeeseen ja tarjoa lisäkkeeksi esimerkiksi paahdettuja perunoita.