BLT Fisuburger
Liha
Laktoositon
Maidoton
Burgerit
BLT eli pekonia, salaattia ja tomaattia. BLT on klassinen combo joka toimii jo sellaisenaan, mutta jää hieman ohueksi burgerina. Laita siis kylkeen tuhti siivu lohta ja saat aikaiseksi isompaankin nälkään sopivan herkun. BLT:n rinnalla toimivat esimerkiksi omatekoiset perunalastut.
Annoksia: 4
Aika: 40 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- 2 isoa perunaa
- suolaa
- 8 siivua pekonia
- 600 g (4 annospalaa) lohta
- suolaa
- mustapippuria
- 4 hampurilaissämpylää
- 2 tomaattia
- 4 lehteä romainen-salaattia
- Auran majoneesi
Valmistusohje
- Leikkaa pestyistä perunoista mandoliinilla mahdollisimman ohuita siivuja ja friteeraa 170-asteisessa öljyssä rasvakeittimessä kullanruskeiksi noin 2 minuuttia.
- Paista pekonit rapeaksi aloittaen kylmästä pannusta ja lisäämällä sitten lämpöä.
- Mausta lohenpalat suolalla ja mustapippurilla
- Paista nahattomat ja ruodottomat lohet pekonin rasvassa kypsiksi, noin 3–5 minuuttia per puoli, riippuen palan paksuudesta.
- Paahda puolitetut hampurilaissämpylät pannussa.
- Voitele sämpylä Auran majoneesilla.
- Kokoa BLT nostamalla väliin paistettu lohi, pekoni, salaatti, tomaatin viipaleet ja päälle sämpylän kansi.