Kolme nerokasta ja herkullista reseptiä uudesta Auran Voileipäpikkelssistä

Täten ilmoitamme, että voileipäpikkelssi maistuu loistavalta muuallakin kuin leivän päällä. Klikkaa kiinnostaviin resepteihin ja nappaa Auran Voileipäpikkelssistä uutta inspiraatiota kokkailuun! 

Vaikka voileipäpikkelssi onkin tuttu tuote vuosikymmenten takaa, uusi Auran Voileipäpikkelssi vetää mutkat suoriksi herkullisuudellaan sekä moderneilla resepti-ideoillaan. Auran Suomessa valmistettu Voileipäpikkelssi sisältää tuubin täydeltä herkullista makua, ja lisäksi se on gluteeniton sekä laktoositon. 

Kätevän tuubin ansiosta voileipäpikkelssi säilyy pitkään avaamattomana huoneenlämmössä. Kun viimeisetkin rippeet on pursotettu ulos, tyhjän tuubin voi kierrättää metallinkeräykseen ja korkin muovinkeräykseen.

Mihin kaikkeen Auran Voileipäpikkelssi sitten sopii?

Loistavasti ainakin leipiin, hampurilaisiin, salaatteihin sekä sellaisenaan aterian kylkeen pursotettuna. Entä, jos haluaisi keksiä jotakin erilaista? Innostu kokeilemaan Auran Voileipäpikkelssistä uusia makuyhdistelmiä, kuten japanilaista kana-nanbania, kylmäsavulohi-caesarsalaattia tai haitariperunoita katkarapupikkelssin kanssa.

Japanilainen kana-nanban

4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 1 h 15 min
(maidoton, pähkinätön)

Kana-Nanban on Japanissa suosittu annos, jossa yhdistyy rapeaksi paistettu kana ja voileipäpikkelssi tai tartarkastike. Tämä annos taipuu loistavasti myös sandwichin muotoon. Paahda vain paahtoleivät ja laita annoksen raaka-aineet leivän väliin.

1 pkt (600 g) broilerin paistileikkeitä
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
1 dl rypsiöljyä paistamiseen
1 rkl suolaa

Kaalisalaatti
1 varhaiskaali suikaloituna
½ dl seesamiöljyä
3 rkl hunajaa
½ dl soijakastiketta
3 rkl etikkaa
½ ruukkua korianteria
2 rkl seesaminsiemeniä

Marinoitu kurkku
1 kurkku viipaloituna
3 rkl soijakastiketta
3 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
1 dl teriyakikastiketta
1 dl Auran Voileipäpikkelssiä

Laita vehnäjauhot ja pankojauhot erillisiin kulhoihin. Riko kananmunat omaan kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki vispilällä. Kasta paistileikkeet ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. 

Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Paista paistileikkeet molemmin puolin kullanruskeiksi ja rapeiksi, noin 2–3 minuutin ajan per puoli. Mausta lopuksi suolalla.

Valmista kaalisalaatti. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti sekaisin kulhossa. Siirrä salaatti jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Voit jättää muutaman korianterin lehden koristelua varten.

Sekoita kurkkuviipaleet muiden aineksien kanssa kulhossa sekaisin. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.

Kokoa kana-nanban kulhoon. Asettele lautasen pohjalle kaalisalaattia ja marinoitua kurkkua. Laita viereen paneroitu ja paistettu broileri. Viimeistele annos teriyaki-kastikkeella ja voileipäpikkelssillä. Koristele vielä korianterin lehdillä.

Kylmäsavulohi-caesarsalaatti

2:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 min
(soijaton, pähkinätön)

Kylmäsavulohi-caesarsalaatti on herkullinen salaatti, joka syntyy todella nopeasti. Klassisen caesarkastikkeen sijaan tässä käytetään Auran Voileipäpikkelssiä ja sitruunanmehua.

2 ruukkua romainesalaattia tai sydänsalaattia
4 rkl Auran Voileipäpikkelssiä
1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
puolikas punasipuli ohueksi viipaloituna
2 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
150 g viipaloitua kylmäsavulohta
1 dl leipäkrutonkeja
1 dl parmesaanilastuja
tilliä koristeluun

Revi salaatinlehdet kulhoon. Sekoita salaatinlehtien joukkoon voileipäpikkelssi, sitruunan mehu ja raastettu kuori.

Pyörittele punasipuliviipaleet etikan, sokerin ja suolan kanssa. Anna maustua muutama minuutti.

Laita salaatinlehdet tarjoiluastiaan, ripottele päälle marinoitu punasipuli, kylmäsavulohisiivut, krutonkeja ja parmesaanilastuja. Koristele lopuksi vielä tillillä.

Kylmäsavulohi-caesarsalaatti sopii hyvin tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun kalan lisukkeeksi.

Haitariperunat ja katkarapupikkelssi

4:lle 
Vaikeusaste: haastava
Valmistusaika: 1 ½ h
(maidoton, gluteeniton)

Haitariperunat vaativat vaivaa, mutta lopputulos on näyttävä. Parhaimman makuiset perunat tulee uppopaistamalla, mutta voit kokeilla näitä myös uunissa tai air fryerillä. Haitariperunat ovat erinomainen lisuke kala- ja liharuuille, mutta sopivat tarjoiltavaksi myös sellaisenaan. Voit katsoa perunoiden tekemiseen myös ohjevideoita YouTubesta tai Tik Tokista hakusanalla “accordion potatoes”.

8 isoa rosamunda perunaa kuorittuna
100 g kasvirasvaa sulatettuna
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria rouhittuna
10 timjaminoksaa

Katkarapupikkelssi
1 prk Auran Voileipäpikkelssiä
150 g kuorittuja katkarapuja
puolikkaan sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl rouhittua mustapippuria
puoli ruukkua tilliä hienonnettuna
puoli ruukkua tilliä koristeluun

Leikkaa kuoritut perunat pitkittäin 2–3 osaan. Aseta leikkuulaudallesi kaksi puista varrastikkua. Aseta perunat tikkujen väliin. Leikkaa veitsellä perunaa, kunnes veitsi osuu varrastikkuun. Varrastikku estää veitsen leikkaamasta viillon niin, että peruna menee halki. Käännä peruna ympäri ja tee toiselle puolelle myös samanlaiset viillot, tosin tällä kertaa viillot tehdään vastakkaiseen suuntaan aikaisempien viiltojen kanssa. Kun olet saanut tehtyä viillot kaikkiin perunoihin, tikuta ne varrastikkuihin.

Esilämmitä uuni grillivastuksella 200–225 asteeseen. Sulata kasvirasva kattilassa, lisää joukkoon mausteet, murskattu valkosipuli ja timjamin oksat. Anna valkosipulin kypsyä rasvassa noin 2 minuutin ajan.

Valele perunat sulatetulla kasvisrasvalla ja paista uunissa grillivastuksen alla ensin 8 minuuttia. Valele perunoita uudestaan rasvalla ja paista vielä noin 5–10 minuutin ajan. Perunoiden kypsymistä on hyvä tarkkailla, koska grillivastusten tehokkuus vaihtelee. Jos perunat näyttävän olevan kullanruskeita mutta raakoja, siirrä ne alemmas, jotta ne eivät pala.

Voit myös uppopaistaa vartaat ensin 140 asteisessa öljyssä 4 minuutin ajan. Anna perunoiden jäähtyä välissä jääkaapissa noin 20 minuutin ajan. Nosta öljyn lämpötila 190 asteeseen ja uppopaista vielä perunoita noin 3–5 minuutin ajan.

Valmista katkarapupikkelssi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin kulhossa.

Tarjoile perunat katkarapupikkelssin ja tuoreen tillin kanssa.