Auran sinapit maustavat joulun
Kotimaiset Auran sinapit ovat joulupöydän rakastettuja vakiovieraita. Mitä kaikkea sinapista voikaan loihtia? Katso herkullisen jouluiset resepti-ideat!
Taas on se aika vuodesta kun maa peittyy lumihuntuun ja kinkku sinappihuntuun.
Mutta mikä tahansa sinappi ei joulupöydän makuraadille kelpaa, sehän on selvä. Makuja on monia, mutta yksi asia on varma: Auran on aina paras. Onneksi Auran sinappivalikoimasta löytyy vaihtoehto jokaiseen makuun.
Onko joulusi mieto, väkevä vai tulinen?
Auran sinappiklassikot eivät paljon esittelyjä kaipaa. Auran mieto ja väkevä sinappi ovat jouluruoan suositut maustajat ja makupaletin taitavat viimeistelijät, olipa lautasella kinkkua, kalkkunaa, seitania tai sinappisilliä. Vielä tujumpaa poltetta kaipaaville löytyy tietenkin Auran tulinen sinappi, joka saa villasukat pyörimään jaloissa. Ihan sitten omalla vastuulla.
Täydellinen joulun maustaja: Auran Dijon sinappi
Joulumenun suunnittelijoille vinkkinä, että uutuutena Auran sinappien valikoimassa ihastuttaa Auran Dijon sinappi näppärässä purkissa. Herkullinen ja astetta elegantimpi sinappi on loistava maustaja niin arkeen kuin juhlaan. Lasipurkki on kooltaan helppo käyttää joulun kokkailuissa ilman turhaa ruokahävikkiä. Toki Dijonia saa tuttuun tapaan myös tuubissa.
Etsitkö inspiraatiota joulun menuun? Katso suussa sulavan jouluiset reseptit Auran Dijon sinapista ja yllätä herkkusuut – jopa ne, jotka väittävät etteivät pidä sinapista.
Reseptejä joulupöytään Auran Dijon sinapista
Dijonilla ja vaahterasiirapilla glaseerattu possunkylki
Alatko olla kypsänä joulukinkkuun? Dijonilla ja vaahterasiirapilla glaseerattu possunkylki on herkullinen vaihtoehto perinteiselle kinkulle. Possunhimoisimmatkin syöjät nauttivat varmasti ja kinkkuun kyllästyneet saavat jotain erilaista syötäväkseen.
Annoksia: 4−6
Aika: 2,5 h + 12−24 h maustuminen
Possunkylki
- 1 kg nahatonta possunkylkeä
- suolaa
- sokeria
Levitä possunkyljelle kevyt kerros suolaa ja sokeria valmistusta edeltävänä iltana. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Glaseeraus
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl Auran Dijon sinappia
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 2 tl hienonnettua rosmariinia
Sekoita vaahterasiirappi, dijon-sinappi, omenaviinietikka ja rosmariini keskenään. Pyyhi possunkyljen pinnalta imeytymätön suola ja sokeri pois ennen uuniin laittoa. Paista possunkylkeä ensin tunti 200-asteisessa uunissa, sitten 30 minuuttia 150 asteessa ja valele sitten dijon-vaahterasiirappiglaseeraus pintaan.
Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia tai kunnes kyljen pinta on kauniin ruskea ja liha pehmeää. Voit valella kylkeä loppukypsennyksen aikana glaseerauskastikkeella vielä varttia ennen valmistumista. Viipaloi kypsä possunkylki syiden vastaisesti ja tarjoile.
Sinihomejuusto-päärynäsalaatti, dijon-vinegretti ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä
Tämä kepeä ja raikas salaatti tuo vaihtelua juhlapöytään! Joulu maistuu salaatissa karamellisoitujen pekaanipähkinöiden sekä sinihomejuuston kautta. Koko komeuden kruunaa Auran Dijon sinapista valmistettu, herkullinen dijon-vinegretti.
Annoksia: 2-4 hlö
Aika: 45 min
Dijon-vinegretti
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl sherryviinietikkaa
- 1 rkl Auran dijon sinappia
- 1 tl suolaa
Vispaa kaikki vinegretin aineet sekaisin. Sekoita paistinpannussa ruokosokeri, kaneli, suola sekä vesi ja sulata keskilämmöllä. Kun seos alkaa kuplia lisää joukkoon pekaanipähkinät ja sekoita niitä kuumalla pannulla 2−3 minuuttia kunnes pähkinät alkavat tuoksua. Pese ja revi salaatit, kuori päärynä, poista siemenkota ja viipaloi. Levitä salaattipedille päärynäviipaleita, murustettua sinihomejuustoa ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä. Lisää lopuksi päälle dijon-vinegretti.
Karamellisoidut pekaanipähkinät
- 2 rkl ruokosokeria
- ripaus kanelia
- ripaus suolaa
- ½ rkl vettä
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 150 g erilaisia salaatteja
- 1 päärynä
- 75 g sinihomejuustoa
Vispaa kaikki vinegretin aineet sekaisin. Sekoita paistinpannussa ruokosokeri, kaneli, suola sekä vesi ja sulata keskilämmöllä. Kun seos alkaa kuplia lisää joukkoon pekaanipähkinät ja sekoita niitä kuumalla pannulla 2−3 minuuttia kunnes pähkinät alkavat tuoksua. Pese ja revi salaatit, kuori päärynä, poista siemenkota ja viipaloi. Levitä salaattipedille päärynäviipaleita, murustettua sinihomejuustoa ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä. Lisää lopuksi päälle dijon-vinegretti.
Vuohenjuusto-punajuurigalette
Kun haluat jotain erilaista joulupöytään, kannattaa kokeilla tämä helppo vuohenjuusto-punajuurigalette. Dijon-appelsiinivinegretillä maustetut punajuurisiivut saavat täydellisen makuparin pehmeästä vuohenjuustosta ja koko komeus kääritään valmiiseen ruispiirakkataikinaan. Rustiikkiset reunat kuuluvat asiaan, eli liian stressin ja jännityksen voi joulun kunniaksi heittää romukoppaan.
Annoksia: 6-8
Aika: 1h
Vinegretti
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl appelsiinimehua
- 1 rkl Auran Dijon sinappia
- 1 rkl oliiviöljyä suolaa
- Mustapippuria
- 4−5 punajuurta
- 1 valmis ruispiirakkataikina
- 125 g kuoretonta pehmeää vuohenjuustoa
- timjamia
Keitä punajuuria 20 minuuttia kiehuvassa suolatussa vedessä. Vispaa sekaisin valkoviinietikka, appelsiinimehu, dijon-sinappi ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Sekoita punajuuren joukkoon vinegretti.
Kauli ruistaikina pyöreäksi levyksi. Murusta 100 grammaa vuohenjuustoa taikinan keskelle jättäen 2−3 sentin kokoiset reilut reunat. Levitä punajuurisiivut vuohenjuuston päälle tasaiseksi kerrokseksi. Taita reunat punajuurien yli ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes punajuuret ja taikina ovat saaneet väriä. Viimeistele paistos lopulla murustetulla vuohenjuustolla ja tuoreella timjamilla.