Vuohenjuusto-punajuurigalette

Kasvis

Juhlapöytään

Kun haluat jotain erilaista joulupöytään, kannattaa kokeilla tämä helppo vuohenjuusto-punajuurigalette. Dijon-appelsiinivinegretillä maustetut punajuurisiivut saavat täydellisen makuparin pehmeästä vuohenjuustosta ja koko komeus kääritään valmiiseen ruispiirakkataikinaan. Rustiikkiset reunat kuuluvat asiaan, eli liian stressin ja jännityksen voi joulun kunniaksi heittää romukoppaan.

Annoksia: 6-8

Aika: 1h

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl Auran Dijon sinappia
  • 1 rkl oliiviöljyä suolaa
  • Mustapippuria
  • 4−5 punajuurta
  • 1 valmis ruispiirakkataikina
  • 125 g kuoretonta pehmeää vuohenjuustoa
  • timjamia

Valmistusohje

  • Keitä punajuuria 20 minuuttia kiehuvassa suolatussa vedessä. Vispaa sekaisin valkoviinietikka, appelsiinimehu, dijon-sinappi ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Sekoita punajuuren joukkoon vinegretti.
  • Kauli ruistaikina pyöreäksi levyksi. Murusta 100 grammaa vuohenjuustoa taikinan keskelle jättäen 2−3 sentin kokoiset reilut reunat. Levitä punajuurisiivut vuohenjuuston päälle tasaiseksi kerrokseksi. Taita reunat punajuurien yli ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes punajuuret ja taikina ovat saaneet väriä. Viimeistele paistos lopulla murustetulla vuohenjuustolla ja tuoreella timjamilla.