Vuohenjuusto-punajuurigalette
Kasvis
Juhlapöytään
Kun haluat jotain erilaista joulupöytään, kannattaa kokeilla tämä helppo vuohenjuusto-punajuurigalette. Dijon-appelsiinivinegretillä maustetut punajuurisiivut saavat täydellisen makuparin pehmeästä vuohenjuustosta ja koko komeus kääritään valmiiseen ruispiirakkataikinaan. Rustiikkiset reunat kuuluvat asiaan, eli liian stressin ja jännityksen voi joulun kunniaksi heittää romukoppaan.
Annoksia: 6-8
Aika: 1h
Reseptivaiheet
Ainekset
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl appelsiinimehua
- 1 rkl Auran Dijon sinappia
- 1 rkl oliiviöljyä suolaa
- Mustapippuria
- 4−5 punajuurta
- 1 valmis ruispiirakkataikina
- 125 g kuoretonta pehmeää vuohenjuustoa
- timjamia
Valmistusohje
- Keitä punajuuria 20 minuuttia kiehuvassa suolatussa vedessä. Vispaa sekaisin valkoviinietikka, appelsiinimehu, dijon-sinappi ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Sekoita punajuuren joukkoon vinegretti.
- Kauli ruistaikina pyöreäksi levyksi. Murusta 100 grammaa vuohenjuustoa taikinan keskelle jättäen 2−3 sentin kokoiset reilut reunat. Levitä punajuurisiivut vuohenjuuston päälle tasaiseksi kerrokseksi. Taita reunat punajuurien yli ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes punajuuret ja taikina ovat saaneet väriä. Viimeistele paistos lopulla murustetulla vuohenjuustolla ja tuoreella timjamilla.