Viskisipulislider

Viskisipulisliderit

Liha

Burgerit

Juhlapöytään

Sliderit eli miniburgerit on tarkoitettu alkupaloiksi, cocktailpaloiksi tai vain syötäväksi isommissa määrissä, kuten näiden viskisipulislidereitten kanssa helposti käy. Kun pihvi tehdään laadukkaimmasta mahdollisesta naudanlihasta, kannattaa tuhlata myös loraus bourbonia sipulien liekittämiseen. Väliin vielä herkullinen kirsikkatomaattirelish ja Auran Ranch hampurilaiskastike, muuta ei tarvita.

Annoksia: 4-6

Aika: 45 min + 10 h sämpylöiden nostatus

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 375 g (vajaa 6 dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 110 ml lämmintä täysmaitoa
  • 4 kananmunaa
  • 200 g pehmeää voita
  • 3 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl bourbonia tai viskiä
  • suolaa
  • ½ punasipuli
  • 1 punaista chiliä
  • 250 g punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
  • oliiviöljyä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 3-4 oksaa basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 700 g parasta mahdollista naudan jauhelihaa (etuselästä ja mieluusti vaikka wagyu-lihaa)
  • Auran Ranch burgerkastiketta

Valmistusohje

  • Sekoita yleiskoneen kulhossa jauhot, suola, sokeri ja hiiva.
  • Lisää maito ja kananmunat.
  • Sekoita hitaalla nopeudella 2 minuuttia ja sitten keskinopeudella 8 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää, kiiltävää ja venyvää.
  • Lisää pehmeä voi ja jatka vaivaamista 4–5 minuuttia.
  • Kaavi välillä taikina reunoilta takaisin kulhoon.
  • Siirrä taikina puhtaaseen kulhoon, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 7 tunniksi tai yön yli.
  • Nosta taikina jauhotetulle työtasolle ja taittele sitä muutaman kerran ilman poistamiseksi.
  • Tee taikinasta kahdeksan palloa ja jätä nousemaan vielä 2–3 tunniksi.
  • Lämmitä uuni 190 asteeseen ja paista 20–25, minuuttia kunnes sämpylään pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa.
  • Viipaloi sipuli ja sulata voi pannussa.
  • Sekoita voihin sipulit ja paista keskilämmöllä, kunnes sipulit karamellisoituvat kullanruskeiksi, 25–30 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon ensin hunaja ja sitten viski.
  • Sytytä viski palamaan heti lisäämisen jälkeen ja viimeistele sipulit vielä suolalla.
  • Hienonna punasipuli ja chili, josta poistetaan siemenet ja puolita kirsikkatomaatit.
  • Kuullota punasipulit ja chili öljytyssä pannussa ja lisää sitten tomaatit.
  • Paista noin 8 minuuttia, kunnes tomaattien mehut ovat lähteneet liikkeelle.
  • Lisää punaviinietikka sekä sokeri ja anna kiehua vielä vajaat kymmenen minuuttia, kunnes koostumus muuttuu karkeaksi hilloksi.
  • Lisää silputtu basilika ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Muotoile jauhelihasta 12 pientä pihviä, mausta ne suolalla ja mustapippurilla ja paista kuumassa pannussa mediumiksi noin 2 minuuttia per puoli.
  • Puolita ja paahda minibriossit, levitä pohjalle karamellisoitua sipulia, päälle pihvi ja tomaattirelishiä.
  • Kanteen Auran Ranch hampurilaiskastike ja kansi päälle.