Villisikaburger

Villisikaburger

Liha

Burgerit

Mehevä villisikapihvi on täydellinen burgerin ydin. Jos sattumalta saat käsiisi villisian lihaa, syntyy siitä myös oivallinen burgeripihvi. Vaikka resepti vie tovin aikaa, se ei sisällä haastavaa kokkailua, vaan rentoa tekemistä vaikkapa viikonlopulle. Kun kylkeen nautiskelee pari laadukasta olutta, käy ruuanlaitto rentoutusharjoituksesta. Nauti villisikaburger mehevän perunasalaatin kera. Niin ja P.S. jos villisikaa ei satu löytymään, onnistuu burgeri myös naudasta!

Annoksia: 4

Aika: 1 h + 3 h sämpylöiden nostatus

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 ½ dl vettä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ rkl voita
  • 1 kananmuna
  • unikonsiemeniä
  • 2 isoa sipulia
  • nokare voita
  • 3 dl olutta
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 600 g villisian jauhelihaa
  • 1 ½ rkl Auran dijon-sinappia
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 rkl Auran Makea sinappi Luomu
  • 4 paksua siivua stilton-juustoa
  • 2 tomaattia
  • 2 dl vesikrassia tai rucolaa
  • Auran Aiolimajoneesia

Valmistusohje

  • Sekoita vesi, hunaja ja hiiva, anna seistä 5 minuuttia.
  • Sekoita yleiskoneen kulhossa jauhot ja suola.
  • Lisää veteen kananmuna ja sekoita.
  • Laita yleiskone päälle ja lisää neste hiljalleen.
  • Vaivaa taikinaa 8 minuuttia ja lisää sitten sula voi.
  • Vaivaa vielä muutama minuutti ja anna taikinan nousta peitettynä tunti.
  • Levitä taikina jauhotetulle alustalle, painele kuplat pois, vaivaa pari kertaa ja anna kohota peitettynä kulhossa vielä tunti.
  • Muotoile kuusi sämpylää ja nostata vielä tunti peitettynä lämpimässä paikassa.
  • Voitele kananmunalla, koristele unikonsiemenillä ja paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.
  • Viipaloi sipulit ohuesti.
  • Kuullota keskilämpöisessä pannussa voissa ja lisää sitten 2 dl olutta.
  • Hauduta reilut 20 minuuttia, kunnes olut on hävinnyt ja sipuli alkanut ruskistua.
  • Lisää loput oluet ja hauduta vielä hetki, kunnes sipulit eivät enää kellu nesteessä.
  • Mausta suolalla ja sokerilla.
  • Mausta jauheliha sinapilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
  • Muotoile neljä pihviä ja paista jokainen burgeripihvi kypsäksi pannussa tai grillissä 5–6 minuuttia per puoli.
  • Lisää kääntämisen jälkeen stilton-siivut pihvien päälle sulamaan.
  • Paahda kypsät ja puolitetut kaiser-sämpylät leikkauspinnoiltaan.
  • Lisää pohjalle sipaisu sinappia, sitten karamellisoitu sipuli, pihvi ja juusto ja päälle tomaattisiivuja sekä vesikrassia.
  • Kanteen Auran Aiolimajoneesia ja villisikaburger on valmis.
  • Tarjoile esimerkiksi perunasalaatin kanssa.