Vietnamilaiset possu-dumplingit
Liha
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Jokaisella Aasian maalla on oma versionsa erilaisista höyrytetyistä ja paistetuista nyyteistä. Nämä vietnamilaisilla mauilla täytetyt dumplingit ovat täydellistä dipattavaa Auran Chilimajoneesiin. Valmiita dumpling-taikinalevyjä löydät helpoiten hyvinvarustelluista aasialaisiin ruokiin keskittyneistä kaupoista.
Annoksia: 6-8
Aika: 1 h
Ainekset
- 25–30 valmista dumpling -taikinalevyä (wonton tai gyoza)
- 250 g porsaanjauhelihaa
- 50 g liotettuja juudaksenkorvasieniä (black fungus tai wood ear mushroom) tai 75 g tuoreita siitakesieniä
- 1 kevätsipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ chili
- 1 cm pala inkivääriä
- 1 rkl kalakastiketta
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tl maissijauhoa
- 2 rkl vettä
- Auran Chilimajoneesia
Valmistusohje
- Hienonna juudaksenkorvasienet tai siitakesienet, kevätsipuli, valkosipuli, chili sekä inkivääri.
- Sekoita porsaanjauhelihaan kasvikset, sekä kalakastike ja mausteet.
- Sekoita maissijauhot ja vesi.
- Valele yhden dumpling-levyn reunat maissijauho-vesiseoksella, lisää noin ruokalusikallinen possutäytettä ja sulje nyytti.
- Paista öljytyssä pannussa 3-4 minuuttia kunnes nyytit ovat pohjasta kullanruskeita ja lisää sitten pari ruokalusikallista vettä, peitä kannella ja höyrytä loppuun.
- Dippaa Auran Chilimajoneesiin.