Vietnamilaiset possu-dumplingit

Vietnamilaiset possu-dumplingit

Liha

Kasvis

Laktoositon

Maidoton

Jokaisella Aasian maalla on oma versionsa erilaisista höyrytetyistä ja paistetuista nyyteistä. Nämä vietnamilaisilla mauilla täytetyt dumplingit ovat täydellistä dipattavaa Auran Chilimajoneesiin. Valmiita dumpling-taikinalevyjä löydät helpoiten hyvinvarustelluista aasialaisiin ruokiin keskittyneistä kaupoista.

Annoksia: 6-8

Aika: 1 h

Ainekset

  • 25–30 valmista dumpling -taikinalevyä (wonton tai gyoza)
  • 250 g porsaanjauhelihaa
  • 50 g liotettuja juudaksenkorvasieniä (black fungus tai wood ear mushroom) tai 75 g tuoreita siitakesieniä
  • 1 kevätsipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ chili
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl maissijauhoa
  • 2 rkl vettä
  • Auran Chilimajoneesia

Valmistusohje

  • Hienonna juudaksenkorvasienet tai siitakesienet, kevätsipuli, valkosipuli, chili sekä inkivääri.
  • Sekoita porsaanjauhelihaan kasvikset, sekä kalakastike ja mausteet.
  • Sekoita maissijauhot ja vesi.
  • Valele yhden dumpling-levyn reunat maissijauho-vesiseoksella, lisää noin ruokalusikallinen possutäytettä ja sulje nyytti.
  • Paista öljytyssä pannussa 3-4 minuuttia kunnes nyytit ovat pohjasta kullanruskeita ja lisää sitten pari ruokalusikallista vettä, peitä kannella ja höyrytä loppuun.
  • Dippaa Auran Chilimajoneesiin.