Vegaaninen pinaattipiiras

Vegaani

Kasvis

Laktoositon

Maidoton

Juhlapöytään

Suolaisiin piirakoihin saa helposti lisämakua, kun täytteeseen lisää Auran Valkosipuli-persiljalevitettä. Vegaaninen versio pinaattipiirakasta onnistuu maissitärkkelyksen avulla, mutta jos haluat piirakan täytteestä tiiviimmän ja helpommin leikattavan voit korvata maissitärkkelyksen yhdellä kananmunalla.

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Annoksia: 4

Aika: 1 h 15 min

Ainekset

  • 1 purjo
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 200 g pinaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 pkt vegaanista tummaa piirakkapohjaa
  • 2 dl vegaanista ruokakermaa
  • 200 g Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • paahdettuja pinjansiemeniä viimeistelyyn

Valmistusohje

  • Viipaloi pesty purjo ohuiksi siivuiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuullota purjo ja valkosipulinkynnet öljyssä pehmeiksi ja lisää lopuksi pinaatti.
  • Paista kunnes pinaatti menee kasaan, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Levitä piirakkapohja öljyttyyn piirakkavuokaan.
  • Sekoita ruokakerma, Valkosipuli-persiljalevite ja maissitärkkelys ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  • Levitä piirakkavuokaan ensin pinaattiseos, sitten kermaseos ja lopuksi päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja.
  • Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  • Viimeistele pinaattipiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä ja tarjoile.