Vegaaninen pinaattipiiras
Vegaani
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Juhlapöytään
Suolaisiin piirakoihin saa helposti lisämakua, kun täytteeseen lisää Auran Valkosipuli-persiljalevitettä. Vegaaninen versio pinaattipiirakasta onnistuu maissitärkkelyksen avulla, mutta jos haluat piirakan täytteestä tiiviimmän ja helpommin leikattavan voit korvata maissitärkkelyksen yhdellä kananmunalla.
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Annoksia: 4
Aika: 1 h 15 min
Ainekset
- 1 purjo
- 4 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 200 g pinaattia
- suolaa
- mustapippuria
- 1 pkt vegaanista tummaa piirakkapohjaa
- 2 dl vegaanista ruokakermaa
- 200 g Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 200 g kirsikkatomaatteja
- paahdettuja pinjansiemeniä viimeistelyyn
Valmistusohje
- Viipaloi pesty purjo ohuiksi siivuiksi ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuullota purjo ja valkosipulinkynnet öljyssä pehmeiksi ja lisää lopuksi pinaatti.
- Paista kunnes pinaatti menee kasaan, mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä piirakkapohja öljyttyyn piirakkavuokaan.
- Sekoita ruokakerma, Valkosipuli-persiljalevite ja maissitärkkelys ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Levitä piirakkavuokaan ensin pinaattiseos, sitten kermaseos ja lopuksi päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Viimeistele pinaattipiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä ja tarjoile.