Vegaaninen pinaattipasta

Vegaani

Kasvis

Laktoositon

Maidoton

Helppo ja nopea vegaaninen pinaattipasta saa täyteläisyyttä Auran Ruohosipuli-yrttilevitteestä. Makua annokseen tuovat sitruuna ja paahdetut kurpitsansiemenet.

(vegaaninen, maidoton, kananmunaton, kasvis)

Annoksia: 4

Aika: alle 30 min

Ainekset

  • 1 pss (500 g) Rummo Mezzi Rigatoni pastaa
  • vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1½ dl (80 g) kurpitsansiemeniä
  • 1 (15 g) valkosipulinkynsi
  • 1 pkt (220 g) Auran Ruohosipuli-yrttilevitettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • 1 (190 g) sitruuna
  • 2 pss (à 65 g) babypinaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku oreganoa

Valmistusohje

  • Laita vesi kiehumaan kattilaan.
  • Lisää veteen 2 rkl suolaa.
  • Keitä pasta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
  • Kuumenna oliiviöljy kasarissa.
  • Lisää joukkoon kurpitsansiemenet.
  • Kuullota siemeniä öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita.
  • Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se kasariin kurpitsansiementen joukkoon.
  • Kuullota noin minuutin ajan.
  • Lisää joukkoon Auran Ruohosipuli-yrttilevite, kasvisliemikuutio ja vesi.
  • Raasta sitruunasta kuori sekä purista mehu ja lisää molemmat kastikkeeseen.
  • Sekoita pinaatit kastikkeen joukkoon.
  • Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita niin, että kastiketta imeytyy pastaan.
  • Koristele annos lopuksi persiljalla ja oreganolla.
  • Annos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi pääruuan lisukkeena.