Vegaaninen pinaattipasta
Vegaani
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Helppo ja nopea vegaaninen pinaattipasta saa täyteläisyyttä Auran Ruohosipuli-yrttilevitteestä. Makua annokseen tuovat sitruuna ja paahdetut kurpitsansiemenet.
(vegaaninen, maidoton, kananmunaton, kasvis)
Annoksia: 4
Aika: alle 30 min
Ainekset
- 1 pss (500 g) Rummo Mezzi Rigatoni pastaa
- vettä
- 2 rkl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1½ dl (80 g) kurpitsansiemeniä
- 1 (15 g) valkosipulinkynsi
- 1 pkt (220 g) Auran Ruohosipuli-yrttilevitettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl vettä
- 1 (190 g) sitruuna
- 2 pss (à 65 g) babypinaattia
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 ruukku persiljaa
- 1 ruukku oreganoa
Valmistusohje
- Laita vesi kiehumaan kattilaan.
- Lisää veteen 2 rkl suolaa.
- Keitä pasta pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
- Kuumenna oliiviöljy kasarissa.
- Lisää joukkoon kurpitsansiemenet.
- Kuullota siemeniä öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se kasariin kurpitsansiementen joukkoon.
- Kuullota noin minuutin ajan.
- Lisää joukkoon Auran Ruohosipuli-yrttilevite, kasvisliemikuutio ja vesi.
- Raasta sitruunasta kuori sekä purista mehu ja lisää molemmat kastikkeeseen.
- Sekoita pinaatit kastikkeen joukkoon.
- Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita niin, että kastiketta imeytyy pastaan.
- Koristele annos lopuksi persiljalla ja oreganolla.
- Annos sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan tai esimerkiksi pääruuan lisukkeena.