Smoked burger
Liha
Kasvis
Burgerit
Grillattavat
Savusta burgerisi pallogrillissä. Hampurilaispihvin voi valmistaa grillin sijaan myös jenkkityylisessä savustimessa, jolloin pihviin saadaan reilusti pehmeää savunmakua. Voit valmistaa myös uuniperunat savustimessa, jolloin niihin tarttuu herkullinen savun aromi. Sämpylöinä toimivat erityisen hyvin pehmeät perunasämpylät, mutta jos laiskottaa, kaupan valmiit burgersämpylät toimivat Smoked Burgerissa myös hyvin.
Annoksia: 8
Aika: 2 h 30 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- 2 ½ dl maitoa
- 60 g voita
- 2 tl kuivahiivaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl kypsää muusattua perunaa
- 3 rkl ruokosokeria
- 1 ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 8–12 pientä uuniperunaa
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl Auran aiolimajoneesia
- 2 dl ranskankermaa
- ½ nippu ruohosipulia
- ½ sitruunan mehu
- 1 rkl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- 1,2 kg naudan jauhelihaa (20% rasvaa)
- suolaa
- mustapippuria
- 2 ½ dl bbq-kastiketta
- 8 siivua goudaa
- 4 tomaattia
- 32 siivua maustekurkkua
- 8 salaatinlehteä
- Auran Paprikamajoneesia
Valmistusohje
- Lämmitä maito ja voi noin 40-asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva.
- Sekoita loput aineet yleiskoneessa ja lisää lopuksi joukkoon maitoseos.
- Vaivaa 5 minuuttia, kunnes aineet yhdistyvät taikinaksi. Voit lisätä vielä ½–1 dl vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu löysältä.
- Nostata lämpimässä paikassa noin tunti, kunnes taikinan koko tuplaantuu.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele palloiksi.
- Nostata vielä 45 minuuttia liinan alla ja paista 175-asteisessa uunissa kullanruskeiksi noin 25–35 minuuttia.
- Öljyä ja mausta uuniperunat
- Sekoita uuniperunan täytteet.
- Valmistele amerikkalaistyylinen savustin, jossa savu kiertää, noin 110 asteeseen. Vaihtoehtoisesti sytytä 3–4 brikettiä ison pallogrillin kulmaan ja heitä päälle liotettuja tammilastuja.
- Muotoile jauhelihasta 8 pihviä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kun tammilastut alkavat savuttaa, nosta pihvit ja perunat pallogrillin briketeistä vastakkaiseen kulmaan tai savustimeen.
- Savusta pihvejä noin tunti kansi suljettuna, kunnes pihvit ovat imeneet reilusti savunmakua.
- Perunoita voit savustaa tarvittaessa kauemmin, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää aina tarvittaessa savustuslastuja ja brikettejä, jotta pallogrilli pysyy 110 asteessa.
- Pidä savustimen lämpötilaa silmällä lämpömittarilla.
- Savustettaessa burgereista tulee auttamatta kypsiä, jotta niihin saadaan tarpeeksi savunmakua.
- Voitele pihvit viimeisen 5 minuutin ajaksi bbq-kastikkeella ja nosta päälle siivut gouda-juustoa.
- Halkaise sämpylät ja paahda leikkauspinta grillissä, pannulla tai uunissa.
- Aseta sämpylälle pihvi ja juusto, maustekurkut, tomaatti, salaatti ja lopuksi Auran burgerkastikkeella päällystetty sämpylän kansi.
- Nauti smoked burger pehmeän uuniperunan kera.