Romesco-voileipäkakku parmankinkulla

Liha

Juhlapöytään

Voileipäkakku on ruokaisa herkku, joka maistuu monelle. Se on myös yksi tämän vuoden juhlahiteistä. Voileipäkakku on helppo koristella vaahtoutuvalla ja helposti pursotettavalla Auran Paprikalevitteellä.

(soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Annoksia: 12

Aika: 1 h

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 prk (n. 200 g) paahdettuja paprikoita
  • 1 dl manteleita
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 prk Auran Paprikalevitettä
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 18 siivua isoa vaaleaa paahtoleipää
  • 2 pkt (200 g) ilmakuivattua kinkkua
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • parmesaanilastuja
  • paahdettuja mantelilastuja
  • tuoretta oreganoa

Valmistusohje

  • Aseta kaikki romescon ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta.
  • Lisää oliiviöljy ohuena nauhana tehosekoittimen pyöriessä.
  • Vispaa Paprikalevitteet kuohkeaksi ja aseta pursotinpussiin.
  • Puolita kirsikkatomaatit ja pilko puolet ilmakuivatusta kinkusta pienemmiksi paloiksi.
  • Leikkaa paahtoleivistä reunat ja aseta tarjoiluvadille ensin kuusi siivua suorakaiteeksi.
  • Levitä päälle romescoa, puolet pilkotusta ilmakuivatusta kinkusta ja pursota päälle Paprikalevitettä.
  • Toista toinen kerros samaan tapaan.
  • Tee päällimmäisen kerroksen reunoihin koristepursotukset paprikalevitteellä ja täytä keskikohta lopulla romescolla.
  • Koristele voileipäkakku lopulla ilmakuivatulla kinkulla, kirsikkatomaateilla, aurinkokuivatun tomaatin palasilla, parmesaanilastuilla, paahdetuilla mantelilastuilla ja oreganolla.