Rapu bao bunit

Pähkinätön

Maidoton

Hodarit

Auran Sriracha Street Sauce sopii täydellisesti näiden ravuilla täytettyjen bao bun -sämpylöiden täytteeksi. Voit tehdä bao buneista vegaaniset vaihtamalla jättiravut esimerkiksi paistettuihin osterivinokkaisiin. Kaupan pakastealtaasta saa paneroituja ravunpyrstöjä, mutta voit valmistaa ne myös itse paneroimalla ravut ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko- tai korppujauhoissa.

Vaikeusaste: helppo

Annoksia: 8 kpl

Aika: 40 min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1½ tl wasabitahnaa
  • 1 kurkku viipaloituna
  • 1 chili pilkottuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 400 g paneroituja ravunpyrstöjä sulatettuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 pkt (à 4 kpl) bao bun -sämpylöitä
  • 1 sydänsalaatti suikaloituna
  • ½ ruukku minttua hienonnettuna
  • ½ ruukku korianteria hienonnettuna
  • ½ prk Auran Sriracha Street Saucea
  • koristeluun seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  • Valmista wasabikurkut mielellään päivää ennen, jotta ne ehtivät marinoitua rauhassa. Kuumenna etikkaa, sokeria ja vettä kattilassa niin kauan, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Lisää joukkoon wasabi ja sekoita nesteen joukkoon vispilällä. Anna liemen jäähtyä 20 minuuttia ja lisää joukkoon kurkku sekä chili. Jos tarjoilet kurkut heti, hölskytä niitä kannellisessa rasiassa, jolloin liemen maku imeytyy kurkkuihin paremmin.
  • Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Paista ravunpyrstöt molemmin puolin kullanruskeiksi ja nosta talouspaperilla vuoratun lautasen päälle. Mausta suolalla.
  • Lämmitä bao bun -sämpylät pakkauksen ohjeen mukaan mikrossa. Sekoita sydänsalaatti ja yrtit keskenään.
  • Pursota bao bun -sämpylän sisälle Auran Sriracha Street Saucea ja täytä leivät ravuilla, wasabikurkuilla ja salaatilla. Viimeistele rapu bao bunit pursottamalla päälle kastiketta ja ripottele vielä lopuksi pinnalle seesaminsiemeniä.