Portobello Burger
Vegaani
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Burgerit
Grillattavat
Tuhdin lihaisuutensa takia portobello-sienen lakki sopii suoraan hampurilaispihvin paikalle. Vegaaninen vaihtoehto on sen verran herkullinen ja isompaankin nälkään kelpaava, että edes lihansyöjät eivät kaihda kunnon portobellopurilaista.
Annoksia: 4
Aika: 45 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- 2 paprikaa
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 isoa portobelloa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl balsamicoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl Auran dijon-sinappia
- 1 tl suolaa
- 4 valmista ciabatta-sämpylää tai 1 ciabatta-leipä
- Auran Vegaanimajoneesi
- 2 tomaattia
- 50 g rucolaa
- 400 g bataattiranskalaisia
- Auran Vegaani Paprikamajoneesi
Valmistusohje
- Puolita paprikat, poista siemenkodat, voitele öljyllä ja paahda mahdollisimman kuumassa uunissa tai grillissä kunnes paprikoiden kuoret ovat mustuneet täysin, noin 10–15 minuuttia.
- Nosta paprikat kulhoon ja peitä kelmulla.
- Valmista marinadi sekoittamalla valkoviinietikka, sokeri, oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulit.
- Kun paprikat ovat jäähtyneet, irrota musta kuori, pilko suikaleiksi ja upota marinadiin.
- Anna marinoitua vähintään tunti.
- Voit käyttää myös valmiiksi paahdettuja paprikoita.
- Puhdista portobellot ja poista kannat.
- Hienonna valkosipulit ja sekoita marinadin ainekset.
- Aseta portobellot marinadiin esimerkiksi muovipussiin ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia.
- Nosta sienet pois marinadista ja paista pannussa tai grillissä pehmeiksi 4–5 minuuttia per puoli.
- Paahda halkaistut ciabatat ja levitä molemmille puolille Auran Vegaani Majoneesi.
- Nosta pohjan päälle ensin portobello, sitten viipaloitua tomaattia, marinoituja paprikasuikaleita ja rucolaa.
- Laita päällimmäiseksi sämpylän kansi.
- Tarjoile portobelloburger pakkauksen ohjeen mukaan kypsennettyjen bataattiranskalaisten kanssa.
- Tarjoile portobelloburger pakkauksen ohjeen mukaan kypsennettyjen bataattiranskalaisten kanssa.