Pippuripihvi

Liha

Gluteeniton

Grillattavat

Juhlapöytään

Pippuripihvi on klassikko syystä. Kesäaikaan sille syntyvät parhaat lisukkeet tietysti grillatuista kasviksista ja raikkaasta salaatista. Ja täydellisen pippurikastikkeen kruunaa Auran sinappi!

Annoksia: 4

Aika: 1 h

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 kiinankaali
  • ½ tl Extra Virgin oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • sitruunamehua
  • 1 salottisipuli
  • 5 kpl kokonaista mustapippuria
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl Auran mieto sinappia
  • 1 prk smetanaa
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • 6 kevätsipulia
  • ½ tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä
  • 8 kpl mansikoita
  • 1 avokado
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa
  • 2 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • 500 g naudan marmorifilettä
  • 1 Tomino juusto
  • 0.5 dl pilkottua tuoretta timjamia
  • 3 rkl Extra Virgin oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

  • Penslaa kiinankaali oliiviöljyllä ja laita kaali grilliin.
  • Anna olla grilissä noin 10 min.
  • Mausta kiinankaali oliiviöljyllä, suolalla ja sitruunamehulla.
  • Hienonna sipulit ja laita ne uuninkestävään öljyttyyn vuokaan.
  • Lisää vuokaan hienonnettu lihaliemikuutio, Auran mieto sinappi ja hienonnetut kokonaiset mustapippurit.
  • Lisää vuokaan smetana, sitruunamehu ja suola.
  • Sekoita kaikki aineet keskenään.
  • Laita vuoka grilliin. Sekoita kastiketta välillä.
  • Jos haluat kastikkeesta pippurisempaa, niin lisää mustapippureita. Anna hautua noin 10 min.
  • Penslaa kevätsipulit oliiviöljyllä ja laita grilliin.
  • Grillaa kevätsipulit pehmeiksi.
  • Leikkaa mansikat 4 osaan.
  • Poista avokadosta kivi ja kuoret.
  • Leikkaa avokadon puolikkaat siivuiksi
  • Lisää kulhoon mansikat, avokado, omenasiiderietikka, oliiviöljy, suola ja koivusokeri. Sekoita aineet keskenään.
  • Leikkaa marmorifileestä 4 pihviä.
  • Penslaa pihvien pintaan oliiviöljyä.
  • Laita pihvit grilliin ja grillaa molemmin puolin 2,5 – 3 min.
  • Ota pihvit pois grillistä ja kääri ne folioon vetäytymään noin 6 minuutiksi.
  • Lisää pihvien pinnalle suolaa, oliiviöljyä ja pilkottu timjami.
  • Leikkaa Tomino juustosta 4 viipaletta ja lisää yksi viipale pihvin päälle.