Pinaatti-parsapiirakka
Kasvis
Maidoton
Juhlapöytään
Pinaatti-parsapiirakka sopii hyvin alkuruoaksi, välipalaksi tai kahvipöydän tarjottavaksi. Parsojen ja pinaattien asetteluun kuluu oma aikansa, mutta lopputulos on näyttävä ja upea.
(maidoton, pähkinätön)
Annoksia: 8
Aika: 1 h 15 min
Ainekset
- 2 rkl kasvisrasvaa
- 1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 keltasipuli ohueksi siivutettuna
- 1 valkosipuli hienonnettuna
- 1 pkt (220 g) Auran Maustamatonta levitettä
- ¾ dl kauramaitoa
- 3 kananmunaa
- 1½ tl suolaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1½ tl rouhittua mustapippuria
- 15–20 parsaa kannat poistettuna
- 30 pinaatin lehteä
- 20 kuivattua kirsikkatomaattia (voi korvata myös aurinkokuivatulla tomaatilla)
Valmistusohje
- Voitele 24–27 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka kasvisrasvalla. Painele sulanut piirakkataikina tasaisesti vuokaan ja töki pintaan reikiä haarukalla. Siirrä taikina 15–20 minuutiksi jääkaappiin ennen paistoa. Paista pohja 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kullanruskean värin. Anna piirakkapohjan jäähtyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ennen täyttämistä.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Sekoita kulhossa levite, kauramaito, kananmunat ja mausteet. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit. Kaada täyte piirakkavuokaan.
- Asettele täytteen päälle parsat, pinaatin lehdet ja kuivatut kirsikkatomaatit. Rouhi halutessasi päälle mustapippuria. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti ennen tarjoilua. Tarjoile pinaatti-parsapiirakka esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.