Paras pizzakastike
Liha
Kasvis
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Pizzat
Kastikkeet
Nopeat herkut
Paras pizzakastike vaatii hetken aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Maut yhdistyvät täydellisesti kun annat kastikkeen porista liedellä kaikessa rauhassa. Jos kastiketta jää yli, voi sen pakastaa tai käyttää vaikka jauhelihakastikkeen pohjana.
Annoksia: 3-4
Aika: 45 min
Ainekset
- ½ sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 2 oksaa basilikaa
- 2 oksaa oreganoa
- 1 prk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 1 dl vettä
- 1 tl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota rauhassa pehmeiksi öljyssä.
- Hienonna basilikan ja oreganon lehdet.
- Lisää tomaatit, vesi, yrtit sekä sokeri ja anna hautua 30 minuuttia matalalla lämmöllä.
- Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita.
- Käytä paras pizzakastike heti tai annan jäähtyä ja säilytä kylmässä muutaman päivän tai pakkasessa pidempäänkin.