paras pizzakastike

Paras pizzakastike

Liha

Kasvis

Gluteeniton

Laktoositon

Maidoton

Pizzat

Kastikkeet

Nopeat herkut

Paras pizzakastike vaatii hetken aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Maut yhdistyvät täydellisesti kun annat kastikkeen porista liedellä kaikessa rauhassa. Jos kastiketta jää yli, voi sen pakastaa tai käyttää vaikka jauhelihakastikkeen pohjana.

Annoksia: 3-4

Aika: 45 min

Ainekset

  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 2 oksaa basilikaa
  • 2 oksaa oreganoa
  • 1 prk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  • Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota rauhassa pehmeiksi öljyssä.
  • Hienonna basilikan ja oreganon lehdet.
  • Lisää tomaatit, vesi, yrtit sekä sokeri ja anna hautua 30 minuuttia matalalla lämmöllä.
  • Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  • Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita.
  • Käytä paras pizzakastike heti tai annan jäähtyä ja säilytä kylmässä muutaman päivän tai pakkasessa pidempäänkin.