Paistettu lohi ja sitruunainen valkosipulikastike
Liha
Gluteeniton
Juhlapöytään
Sitruunainen kermakastike on täydellinen kaveri paistetulle lohelle. Nopea kermainen kastike maustuu helposti kunnon nokareella Auran Valkosipuli-persiljalevitettä.
(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
Annoksia: 4
Aika: 30 min
Ainekset
- 4 nahatonta annospalaa lohta
- öljyä paistamiseen
- 1 sipuli
- 2 dl ruokakermaa
- 100 g Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
- ½ sitruunan mehu
- ½ sitruunan kuori
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tl hunajaa
- lehtipersiljaa
- 1 nippu grillattua tai paistettua parsaa
Valmistusohje
- Paista lohipalat haluamaasi kypsyyteen pannulla pienessä määrässä öljyä ja nosta sivuun.
- Lisää pannuun hienonnettu sipuli ja kuullota.
- Lisää ruokakerma sekä Valkosipuli-persiljalevite ja kiehauta.
- Mausta sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, suolalla, pippurilla sekä hunajalla.
- Lisää kalat takaisin pannuun ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.
- Tarjoa paistettu lohi paistetun tai grillatun parsan kera.