Nyhtökauraburger

Nyhtökauraburger

Kasvis

Burgerit

Nyhtökauran nimi viittaa alun perin pulled porkin eli nyhtöpossun suuntaan. Näin ollen nyhtökauran marinointiin käy pulled porkin tapaan valmis bbq kastike. Kylkeen vielä coleslaw ja haystack-sipulirengas, jonka nimi kertoo sipulirenkaan ulkonäöstä, ohuet ja kullanruskeat sipulinsiivut kun muistuttavat heinäkasaa. Itse tehty bataattisämpylä kruunaa kokonaisuuden, mutta voit toki käyttää nyhtökauraburgerissa myös kaupan sämpylää.

Annoksia: 4

Aika: 2 h 20 min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 1 dl maitoa
  • 30 g voita
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kypsää muusattua bataattia
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 250 g Gold&Green nyhtökauraa (mieluiten nude tai tomaatti)
  • 1 dl BBQ-kastiketta
  • 1 dl omenamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilirouhetta
  • 150 g kaalia
  • ½ paprika
  • ½ punasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 kevätsipuli
  • ½ dl öljyä
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • suolaa
  • 2 dl piimää
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • mustapippuria
  • Auran Ranch burgerkastiketta

Valmistusohje

  • Lämmitä maito ja voi noin 40 asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva.
  • Sekoita loput aineet ja lisää lopuksi joukkoon maitoseos.
  • Vaivaa 5 minuuttia kunnes aineet yhdistyvät taikinaksi.
  • Nostata lämpimässä paikassa noin tunti, kunnes taikinan koko tuplaantuu.
  • Jaa 4 osaan ja pyörittele palloiksi.
  • Nostata vielä 45 minuuttia ja paista sitten 175-asteisessa uunissa kullanruskeiksi noin 25 minuuttia.
  • Sekoita nyhtökaura, bbq kastike, omenamehu ja mausteet.
  • Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia.
  • Suikaloi kaali, paprika, punasipuli, porkkana ja kevätsipuli ohueksi.
  • Sekoita öljy, omenaviinietikka ja sokeri.
  • Sekoita kastike kasviksiin ja mausta suolalla.
  • Sekoita piimä ja vehnäjauhot löysäksi taikinaksi.
  • Mausta suolalla ja pippurilla
  • Viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi ja dippaa kasa sipulirenkaita taikinaan ja sitten 180-asteiseen uppopaistoöljyyn.
  • Paista kullanruskeiksi.
  • Kuumenna maustettu nyhtökaura öljytyssä pannussa.
  • Paahda puolitetut bataattisämpylät ja levitä molemmille puolille Auran burgerkastiketta.
  • Kokoa nyhtökauraburger. Nosta pohjalle ensin kuumaa nyhtökauraa, sitten sipulirengas ja lopuksi coleslaw’ta.
  • Laita kansi päälle ja tarjoile.