LOHIBURGER

Aasian lohiburger

Liha

Laktoositon

Maidoton

Burgerit

Aasian suunnalta vaikutteita saanut lohiburger chili-inkiväärikurkuilla koostuu vain muutamasta laadukkaasta ainesosasta, mutta makua tässä hampurilaisessa on sitäkin enemmän!

Annoksia: 4

Aika: 30 min

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl pikkelöityä inkivääriä
  • ½ punainen chili
  • 1 pieni kurkku
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl panko-korppujauhoja
  • 4 annospalaa lohta
  • 1 rkl wasabia
  • 1 dl Auran majoneesi
  • 4 seesamsämpylää

Valmistusohje

  • Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja vesi niin että sokeri sulaa.
  • Lisää pikkelöity inkivääri.
  • Viipaloi chili ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa kurkusta pitkiä siivuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
  • Sekoita chilit ja kurkkuviipaleet pikkelöintiliemeen.
  • Sekoita yhdessä laakeassa astiassa jauhoihin suola ja pippuri.
  • Riko toiseen laakeaan kulhoon kananmuna ja vispaa sen rakenne rikki haarukalla.
  • Aseta kolmanteen kulhoon panko-korppujauhot.
  • Leivitä lohi ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-korppujauhoissa.
  • Paista lohet kullanruskeiksi reilussa öljyssä keskilämpöisellä pannulla.
  • Sekoita wasabi Auran Majoneesiin.
  • Paahda seesamsämpylöiden leikkauspinta ja voitele kansi sekä pohja majoneesilla
  • Nosta pohjalle lohi ja päälle pikkelöityä kurkkua, inkivääriä sekä chiliä.
  • Päällimmäiseksi kansi ja lohiburger on valmis nautittavaksi.