Aasian lohiburger
Liha
Laktoositon
Maidoton
Burgerit
Aasian suunnalta vaikutteita saanut lohiburger chili-inkiväärikurkuilla koostuu vain muutamasta laadukkaasta ainesosasta, mutta makua tässä hampurilaisessa on sitäkin enemmän!
Annoksia: 4
Aika: 30 min
Reseptivaiheet
Ainekset
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- 1 dl vettä
- 4 rkl pikkelöityä inkivääriä
- ½ punainen chili
- 1 pieni kurkku
- 1 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- mustapippuria
- 1 kananmuna
- 1 dl panko-korppujauhoja
- 4 annospalaa lohta
- 1 rkl wasabia
- 1 dl Auran majoneesi
- 4 seesamsämpylää
Valmistusohje
- Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja vesi niin että sokeri sulaa.
- Lisää pikkelöity inkivääri.
- Viipaloi chili ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa kurkusta pitkiä siivuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
- Sekoita chilit ja kurkkuviipaleet pikkelöintiliemeen.
- Sekoita yhdessä laakeassa astiassa jauhoihin suola ja pippuri.
- Riko toiseen laakeaan kulhoon kananmuna ja vispaa sen rakenne rikki haarukalla.
- Aseta kolmanteen kulhoon panko-korppujauhot.
- Leivitä lohi ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-korppujauhoissa.
- Paista lohet kullanruskeiksi reilussa öljyssä keskilämpöisellä pannulla.
- Sekoita wasabi Auran Majoneesiin.
- Paahda seesamsämpylöiden leikkauspinta ja voitele kansi sekä pohja majoneesilla
- Nosta pohjalle lohi ja päälle pikkelöityä kurkkua, inkivääriä sekä chiliä.
- Päällimmäiseksi kansi ja lohiburger on valmis nautittavaksi.