Lammasburger

Lammasburger pitaleivällä

Liha

Burgerit

Karitsanjauhelihaa pitaleivän välissä. Lähi-idän mauista koostuva pitaleipä muuttuu helposti burgeriksi, kun perinteisen kebablihan korvaa karitsan jauhelihalla. Lammasburger on sen verran tuhti, että sen kaveriksi kannattaa laittaa raikasta salaattia, kermaista hummusta sekä herkullista Auran The burgerkastiketta.

Annoksia: 4

Aika: 30

Reseptivaiheet

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • ½ vihreä omena
  • ¼ kurkkua
  • 4 oksaa minttua
  • 50 g pinaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl tahinia
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g valutettuja kikherneitä tai 1 prk (250 g) valmista hummusta
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 pitaleipää
  • 75 g fetajuustoa
  • Auran Aiolimajoneesia

Valmistusohje

  • Sekoita öljy, sitruunamehu ja sokeri.
  • Suikaloi omena ja kurkku ohuiksi siivuiksi, revi mintusta lehdet ja pilko pinaatin lehtiä hieman.
  • Sekoita kasvikset ja lisää kastike.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita monitoimikoneen kutterissa tahini, vesi, sitruunamehu, oliiviöljy sekä valkosipulinkynsi ja aja tasaiseksi.
  • Lisää kypsät kikherneet ja aja massa sileäksi.
  • Lisää tarvittaessa vettä, jotta hummuksen koostumus on tarpeeksi löysä levitettäväksi.
  • Sekoita karitsanjauhelihaan raastettu sitruunan kuori ja valkosipulinkynsi sekä juustokumina, korianteri ja paprikajauhe.
  • Muotoile massasta neljä pihviä ja paista pihvit kuumassa pannussa kypsiksi noin 5–6 minuuttia per puoli.
  • Lämmitä pitaleivät, voitele pohja hummuksella, nosta päälle jauhelihapihvi ja salaattia, ripottele salaatin päälle murustettua fetajuustoa ja viimeistele lammasburger Auran Aiolimajoneesilla.